van der Horst

Paul Ricard: zesde en vierde tijd voor Peter Guelinckx en Bert Longin

Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
Op het circuit van Paul Ricard vonden vrijdag de kwalificaties plaats voor de beide wedstrijden van de Fanatec GT2 European Series. Peter Guelinckx en Bert Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) maken nog steeds een kans op de titel maar dan moeten ze Anders Fjordbach/Mark Patterson (High Class Racing Audi R8 LMS GT2) achter zich houden en de titelstrijd belooft spannend te worden na de kwalificaties.
  • LTF
In de eerste sessie nam Peter Guelinckx het stuur van de PK Carsport Audi en zette er de zesde tijd neer. Belangrijk voor de titelstrijd was dat Patterson niet verder kwam dan de negende tijd. De beste chrono ging naar Christoph Ulrich in de Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2. Dennis Andersen klokte de vierde chrono met de debuterende Brabham BT63 Concept GT2.

High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
Maar in de tweede sessie ging de snelste tijd naar Fjordbach, die zo de High Class Racing Audi op pole zette voor race 2. Bert Longin zette de vierde chrono neer achter Ulrich en David Brabham in de Brabham BT63 Concept GT2. PK Carsport had een tweede Audi voorzien voor Stienes Longin en Jens Liebhauser, maar deze laatste ging in de vrije sessie hard van de baan waardoor de wagen niet kon deelnemen aan de kwalificaties.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 2 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons