van der Horst

Pech voor landgenoten in OK-J tijdens EK finale in Sarno

OK Junioren
OK Junioren
Op een bloedheet Circuito Internazionale di Napoli in Sarno vond afgelopen weekend de derde en voorlaatste manche van het Europees kampioenschap karting voor de OK en OK-Junioren plaats. In temperaturen boven de dertig graden viel het kampioenschap stilaan in zijn plooi. Ean Eyckmans blijft kanshebber op een mooi eindresultaat, ondanks een tegenvallende finale. Ook Douwe Dedecker, die kansrijk aan het slotakkoord van dit weekend begon, deelde in de klappen en moest puntenloos inpakken.
  • Dreamdrive
In de OK-Junioren mocht de Rus Anatoli Khavalkin de finale vanaf de pole starten met naast hem de Italiaan James Egozi, die op vrijdag de snelste tijd in de kwalificaties liet optekenen. Khavalkin kende een prima start maar kon niet verhinderen dat Alex Powell al vrij snel de leiding overnam. In een hele mooie finale bleef het pak lang samen met onze landgenoot Douwe Dedecker in een kansrijke vijfde positie. Helaas kreeg de Limburger al vrij snel een duw en viel hij tot buiten de top tien, om daarna nog een dreun te moeten incaseren die hem tot opgave dwong. Ean Eyckmans was hetzelfde lot beschoren want al in de openingsfase viel de Kempenaar ver terug wat hem de kans op een mooie puntenscore ontnam. Vooraan was de strijd verre van gestreden. Powell kon het tempo niet vasthouden en moest de leiding aan een sterk oprukkende Freddie Slater laten. De Brit, startend vanaf P12, nam de koppositie over en leek af te steven op winst al was dat buiten Harley Keeble gerekend. Die nam in de laatste bocht veel meer snelheid mee richting de finish en tikte met een voorbumper verschil als eerste aan. Slater werd dus verslagen op de lijn, maar werd wel tweede en bouwt daarmee verder aan zijn kampioenschapsleiding. Voor Eyckmans is er nog niets verloren, hij staat nog steeds knap vijfde in de tussenstand. Eyckmans telt wel al de helft van de punten minder dan de leider, maar de derde plaats - nu in handen van Alex Powell - is wel nog binnen handbereik. Ook Lenn Nijs kwam opnieuw in actie in Sarno, de rookie kon zich helaas niet plaatsen voor de finale. 

OK
OK
Tijdens de openingsmanche van het EK in Genk, kwam Kimi Antonelli niet echt sterk voor de dag. Maar de Italiaan zag het daaropvolgende weekend in het Franse Essay als keerpunt en knoopte daar weer aan met de zege. De finale in Sarno begon met Nikola Tsolov op pole en de Bulgaar ging meteen goed van start. Hij behield de leiding voor Arvid Lindblad en Antonelli. Maar Antonelli ging al snel op zoek naar meer, raapte eerste Lindblad op en ging daarna ook voorbij aan Tsolov. Antonelli reed daarna onbedreigd naar de zege voor Tsolov en Lindblad. Drama was er voor Rafael Camara; de Braziliaan moest al in de openingsfase de pits opzoeken en gaf op. Hij verloor zo de EK leiding aan Antonelli en ziet ook Linblad een plaatsje opschuiven. Onze landgenoot Yannick de Brabander kwam in Essay prima voor de dag maar kon zich dit weekend niet plaatsen voor de finale.

Veel rust rest er de piloten niet want eind deze maand trekt het EK naar de snelle baan in het Spaanse Zuerra voor de vierde en laatste ronde van het kampioenschap. 

Foto's: CIK FIA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 12 juli 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons