van der Horst

Pech voor Thibaut Ramaekers in de finale van het wereldkampioenschap OK-Junior

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers kon deze zondag zijn kansen in het WK OK-Junior in het Italiaanse Franciacorta niet verdedigen. In de finale werd de jonge Belg in de openingsronde het slachtoffer van een aanrijding, en hij moest voortijdig de strijd staken. Jammer, want de vice-Europees kampioen CIK-FIA had zich tot dan toe meer dan behoorlijk uit de slag getrokken.
Thibaut Ramaekers had ontzettend uitgekeken naar het wereldkampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA, dit weekend in Franciacorta. Na in juli op schitterende wijze naar de titel van vice-Europees kampioen te zijn gereden mikte de 13-jarige Belg bij het WK in Italië minstens op het podium. De finale liep echter niet zoals verhoopt: bij de start werd de vertegenwoordiger van het RACB National Team het slachtoffer van een aanrijding, en zijn race zat er meteen op.

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
“Ik was als tiende vertrokken en wou bij de tweede bocht aan de buitenkant blijven”, legt Thibaut uit. “Ik moest dat gokje wel wagen, om zo wat plaatsen te winnen en aanspraak te kunnen maken op een podiumplaats. Jammer genoeg werd een andere rijder naast de rijlijn getikt en hij schoof samen met mij het decor in. Einde race meteen. Tuurlijk is dat een ontgoocheling, maar er vielen op dit WK toch ook positieve dingen te noteren. Het feit dat ik gedurende een groot deel van het weekend voorin wist mee te draaien bijvoorbeeld.”

Tot voor de finale hoorde de vertegenwoordiger van het RACB National Team inderdaad tot de snelsten van de 123 ingeschreven rijders. Na een zevende tijd in de kwalificaties wist ‘Tbo’ zich voorin te handhaven, om na de kwalificatieraces als 13de in de tussenstand te prijken. Op zondagochtend kwam de jongeman uit Chimay opnieuw uitstekend uit de hoek, en klom in zijn Super Heat van de zevende naar de derde plaats. Zo kon hij als tiende op de startgrid voor de finale plaatsnemen.

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
“Het team van VDK Racing zorgde voor een uitstekende voorbereiding”, benadrukt Thibaut. “De afstellingen lieten me toe heel snel te gaan, zeker in de tweede sector van het circuit. Ik voelde me eens te meer goed met mijn KR-chassis met IAME-motor. Dat maakt het ook des te jammer te moeten vaststellen dat we niet in schoonheid konden afsluiten, maar dat hoort bij racen. Bij een wereldkampioenschap dat over één manche wordt betwist, mag je geen fouten maken, dat weet iedereen. Ik wil trouwens ook mijn landgenoot Dries Van Langendonck feliciteren met de titel die hij behaald heeft.”

Na wat een uitzonderlijk seizoen in OK-Junior is en blijft – met een titel van vice-Europees kampioen en een derde plaats in het Champions of the Future kampioenschap – richt Thibaut zich nu volop op de toekomst. “Eind dit jaar staan er nog twee WSK-wedstrijden bij de Seniors op het programma”, legt het jonge talent uit. “Een uitstekende voorbereiding op mijn stap naar het hogere niveau die ik volgend jaar wil zetten.”

In 2024 komt Thibaut Ramaekers immers in de OK-categorie uit. Met hoge ambities!

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 9 oktober 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons