van der Horst

Pedro Bonnet en Henk Haane bij Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Pedro Bonnet rijdt dit jaar een volledig seizoen met een Porsche van Belgium Racing in het Belcar Endurance Championship. Hij krijgt het gezelschap van de zeer ervaren Henk Haane. Haane heeft een karrenvracht aan ervaring met Porsche en won in 2010 de 24 Hours of Zolder samen met Bert Longin, Anthony Kumpen en Frank Beliën in een Porsche van First Motorsport. Ex-rallycrosser Bonnet pakte eerder reeds de titel in de BMW Clubsport Trophy en een klassezege in de 24 Hours of Zolder. Afgelopen jaar werkte hij de 24 Hours of Zolder af in een Porsche van Belgium Racing. Dit seizoen wordt die combinatie dus zijn vaste strijdwapen. Haane tekende alvast voor vier wedstrijden en de Zolderse etmaalrace wordt een optie.
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet: "Vorig seizoen heb ik een gans jaar uitgekeken naar de 24 Hours of Zolder die we afsloten met een podiumplaats in de klasse. Wat ik ontdekt heb in Belgium Racing, was een droomscenario. Belgium Racing heeft niet toevallig viermaal op rij de 24 Hours of Zolder gewonnen. Ze weten op een professionele manier de link te leggen tussen het sportieve en de marketing, waardoor ook mijn sponsors met een tevreden gevoel huiswaarts trokken. Als ik een vervolg wil breien aan mijn activiteiten  in België met perfect materiaal in een professionele omkadering, dan moet ik de kaart Belgium Racing en Belcar trekken. Belcar is 'het' Belgisch kampioenschap uithouding en straalt nog steeds veel uit inzake marketing. Henk Haane ken ik niet persoonlijk, maar met een dergelijk palmares heb ik niets dan respect voor hem", aldus Bonnet.

Henk Haane
Henk Haane
Volgens Jan Gabriëls, teamchef van Belgium Racing, zullen Bonnet en Haane de eerste Belcar-wedstrijd het zitje delen met Glenn Van Parijs die via de Fun Cup, de BGDC en de Belcar zijn drie verplichte uitslagen moet halen voor hij een licentie kan bemachtigen voor zijn deelname in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De kans is niet onbestaande dat de jonge Van Parijs de Belcar toevoegt aan zijn programma om kilometers te verorberen in functie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waardoor we dus mogelijk een vast trio krijgen voor het ganse seizoen.

Foto's: Ronald Janssens - Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 14 april 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons