van der Horst

Penasse niet onder indruk van uitspraken Matton

Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Teammanager bij Hyundai, Alain Penasse is niet bepaald onder de indruk van de uitspraken van zijn evenknie bij Citroën Yves Matton. Die had in de aanloop van de Rallye du Condroz openlijk geflirt met Thierry Neuville. "Citroën is de enige goede keuze in 2017 voor Neuville", zei Matton.
Yves Matton - Citroën Racing
Yves Matton - Citroën Racing
Penasse meent dat Matton zichzelf tegenspreekt. "Uiteraard is Matton gemotiveerd om een goede wagen te bouwen voor 2017, maar op dit moment is het niet eens zeker dat er een wagen zal zijn", aldus Penasse.

Het is namelijk nog niet duidelijk waar de prioriteit ligt van Citroën. Op dit moment domineren José-Maria Lopez, de negenvoudige rallykampioen Sebastien Loeb en Yvan Muller met hun C-Elysée het WTCC gebeuren. De Fransen twijfelen nog tussen een programma in het WTCC of in het WRC. Een programma in beide kampioenschappen lijkt uitgesloten.

Neuville werd al verschillende keren gelinkt met het Franse merk waar hij eerder al aan de slag was. Bovendien zou Kris Meeke in Spanje opgemerkt zijn bij Hyundai.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
"Thierry heeft nog een contract van een jaar. Of hij weg kan? Dan moeten we het contract eens bekijken", werpt Penasse een dichte mist op. "Met zicht op 2017 is het niet aan Thierry om ons te overtuigen, het is aan de wagen om hem te overtuigen. Je mag niet vergeten dat het atelier van Hyundai drie jaar geleden gewoon leeg was. Ondertussen staat Hyundai Motorsport er."

Het contract van de Oostkantonner loopt af eind 2016. Hayden Paddon kreeg wel al een contractverlenging tot en met 2020.

Sandro Delaere
Foto's: Sandro Delaere-Citroën Sport-WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 november 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons