van der Horst

Penske gaat samenwerken met Porsche voor wereldwijd LMDh programma

Concept design LMDh Porsche
Concept design LMDh Porsche
Dinsdag werd aangekondigd dat Porsche en Team Penske opnieuw gaan samenwerken en onder de naam Porsche Penske Motorsport twee LMDh-inzendingen zullen inschrijven in zowel het IMSA WeatherTech SportsCar Championship als het FIA World Endurance Championship en dat vanaf 2023.
  • Skylimit Events
Er is een meerjarig contract getekend door Roger Penske, Porsche-voorzitter Oliver Blume en Dr. Michael Steiner, lid van de raad van bestuur van Porsche voor de onderzoek en ontwikkeling van het LMDh programma. Penske werkt al zo'n zes decennia lang samen met Porsche en dat het Duitse merk nu hen ook kiest als vast fabrieksteam voor hun LMDh programma vindt Roger Penske geweldig. Porsche Penske Motorsport staat in voor het inzetten van vier bolides, twee in het IMSA kampioenschap en twee in het WEC. Het feit dat Porsche Penske Motorsport zal optreden als officieel Porsche team in deze beide kampioenschappen, neemt niet weg dat Porsche voorziet om de wagen in 2023 ook te leveren aan klantenteams.

Porsche RS Spyder 2008
Porsche RS Spyder 2008
De laatste nauwe samenwerking tussen Porsche en Penske dateert van een eenjarig DP-programma in het Grand-Am in 2009. Van 2006 tot en met 2008 werkten ze echter samen in de American Le Mans Series voor het inzetten van de Porsche RS Spyder. Die wagen won driemaal het LMP2-kampioenschap. Die titels hebben volgens het hoofd van Porsche Motorsport Fritz Enzinger een "blijvende impact" achtergelaten bij de fabrikant. 

Penske's meest recente races in een sportwagen-klasse waren met de Acura in het WeatherTech-kampioenschap, dat in 2020 werd afgesloten. In drie jaar tijd behaalde het Amerikaanse team twee opeenvolgende titels in de categorie rijders, teams en fabrikanten.

Foto's: Porsche AG
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 4 mei 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons