van der Horst

Persconferentie 50 jaar Circuit Zolder

Thierry Deflandre
Thierry Deflandre
Tijdens de BRCC testdag op 5 april stelde Circuit Zolder CEO Thierry Deflandre en zijn equipe de plannen voor het komend seizoen voor, een jubileumjaar want Circuit Zolder bestaat 50 jaar. Circuit Zolder kan tevreden zijn over het seizoen 2012, maar rust niet op zijn lauweren en belooft ons voor 2013 een nog een grandiozer en divers spektakel. Circuit Zolder richt zich al langer niet enkel op auto- en motorevenementen, maar breidt zijn activiteiten steeds meer uit naar andere branches zoals de fiets, evenementen, industrie en toerisme. Natuurlijk wordt de autosport niet vergeten en met de FIA GT Series, Superstars International Series, Truck GP en de 24 uren van Zolder telt het circuit enkele topevenementen en daar komt in dit jubileumjaar nog de Zolder GP “50 years” bij.
Terwijl op de achtergrond het gebrul van de BRCC wagens te horen was, opende CEO Thierry Deflandre voor een divers publiek de persconferentie ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van Circuit Zolder. Deflandre wees er op dat de rol van het circuit in die 50 jaar fel veranderd is en nu niet langer enkel gefocust is op auto- en motorsport, maar  nu veel breder is en ook evenementen, toerisme, industrie, vorming en cycling omvat. De uiteindelijke bedoeling is dat er elke dag op Zolder iets te beleven valt.

Walter Misotten - Thierry Deflandre
Walter Misotten - Thierry Deflandre
Nu dat na zware besparingen het financiële jaar 2012 positief werd afgesloten, kan men beginnen met het plannen op langere termijn en er staat heel wat op de verlanglijst voor de nabije toekomst alsook voor de komende jaren, van een nieuwe congresruimte en expohal tot de ultieme wens een eigen velodrome. Enkele nieuwe initiatieven zijn dit jaar al beschikbaar zoals XSPEEDITION (Car control, driften en karting in de paddock) of de Tesla experience. Maar vooreerst is er de viering van 50 jaar circuit van 27 tot en met 30 juni. Die dagen wordt de paddock omgetoverd tot een echt entertainment park en kunnen de bezoekers genieten van races van historische wagens met de BOSS GP klasse, de Historic F3 en de Belgian Historic Cup. Ook oude moto’s en sidecars zullen op de baan te zien zijn. Ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van de Porsche 911 zal ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in actie komen.

Dick van Elk
Dick van Elk
Daarnaast verwacht Deflandre veel van het Superstars@Zolder weekend eind juni waar de spectaculaire V8 Superstars wagens de affiche delen met het Italiaanse GT Sprint kampioenschap, de verschillende Super Car Challenge klasses. Maar het nauwst aan het hart van de CEO van het circuit ligt de 24 uren race die hij graag terug naar haar vroegere niveau terug zou brengen. Voor dit jaar blijft het thema van de wedstrijd het duel tussen de GT’s en de prototypes. Er zijn al hoopgevende tekenen voor een heropleving, zo kon hij melden dat het aantal inschrijvingen voor de wedstrijd nu al hoger ligt dan in juli vorig jaar voor de vorige editie. Stil droomt Deflandre ervan om in dit jubileumjaar evenveel wagens aan de start te krijgen als het circuit jaren oud is. Ook zijn de onderhandelingen met een belangrijke TV zender, om de aankomst live uit te zenden, in een ver gevorderd stadium.

Verder werden er twee nieuwigheden aangekondigd. Zo vindt er in oktober een extra auto-evenement plaats “Italian Weekend - Forza Rossa” genaamd waarover later meer info zal verleend worden. Ook komt er een eerste motorcross GP voor elektrische moto’s en tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts heeft zijn deelname al bevestigd. De volledige evenementen kalender vindt u hieronder.

Evenementen kalender 2013 Circuit Zolder:

April 20-21: FIA GT Series
April 27-28: New Race Festival
 
May 02-04: Clean Week 2020
May 05: Race Wars
May 11-12: Superbike IDM (International German Championship)
May 19: 25 years BFOV (Belgian Federation of Old Vehicles)
May 25: Fisherman’s Friend Strongmanrun
 
June 01-02: 24 Hours Cycling of Zolder
June 22-23: Superstars@Zolder
June 27-28-29-30: Zolder Grand Prix « 50 years»
 
July 07: Belgian Championship BMX
July 13-14: Battle of the Lowlands (motorbikes)
 
August 17-18: Zolder Race Festival
August 24-25: VAB Autohappening
August 31, September 01: 24 Hours of Zolder
 
September 13: Zolder Music Miles
September 14-15: UEC BMX Summer Games
September 21-22: FIA Truck Grand Prix
 
Ocotober 05-06: Italian Weekend “Forza Rossa”
October 12-13: Belgian Masters (BRCC)
 
November 09: Race Promotion Night
November 16: Belgian VW Club & Belgian Audi Club
 
December 26: UCI World Cup Cyclo-Cross

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op zaterdag 6 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons