van der Horst

PET: Belgium Racing pakte derde seizoenszege in Spa

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Onder een stralende herfstzon werd vandaag op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps de voorlaatste manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux verreden. Belgium Racing domineerde de wedstrijd over drie uur met zijn Porsche 911 GT3 Cup, nadat Dylan Derdaele eerder tijdens het weekend ook de pole positie had veroverd. Samen met teamgenoot Nicolas Saelens bekroonde hij een sterke race in Spa met een eerste zege dit seizoen. Tom Boonen en Bert Longin (PK Carsport) pakten in de absolute eindfase de tweede plaats over van Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters (Independent Motorsports), die mochten plaatsnemen op de laagste podiumtrede.
Dylan Derdaele ging furieus van start en sloeg al snel een flinke kloof op zijn naaste achtervolgers, Bert Longin en Jos Menten (PG Motorsport). Laatstgenoemde wagen moest de handdoek werpen na een aanrijding, wat 24 Hours of Zolder-winnaar Independent Motorsports toeliet op te klimmen naar de tweede plaats. Belgium Racing dokterde van zijn kant echter een perfecte strategie uit en speelde handig in op een neutralisatie net over halfweg race. Nicolas Saelens, die het stuur overnam van Dylan Derdaele, kon de verzamelde voorsprong nog wat uitdiepen. Vervolgens was het aan de Limburgse viervoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder om de Porsche 911 richting de finishlijn te sturen en zo Belgium Racing de derde zege van het seizoen te bezorgen. Hiermee pakt het team tevens revanche voor de pech die het enkele maanden geleden kende tijdens de vorige manche in Spa-Francorchamps waar de zege in de eindfase nog door de vingers glipte.

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Een dolgelukkige Nicolas Saelens had aan het podium niets dan lovende woorden voor zijn teamgenoot. “Wat Dylan bij de start deed, heb ik nog niet vaak meegemaakt. Hij heeft vanaf de eerste ronde de basis gelegd voor onze zege door ronde na ronde snelle chrono’s neer te zetten en zo een kloofje te slaan op de concurrentie. Toen ik bij de pitstop het stuur overnam, heb ik de voorsprong kunnen behouden en zelfs iets kunnen vergroten. Deze zege doet echt deugd, temeer omdat we een uitstekende zaak doen in de tussenstand voor het kampioenschap.

PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik heb van bij de start alles gegeven. Na iets meer dan een uur wedstrijd gaf ik het stuur door aan mijn teamgenoot Nicolas, maar toen kwam de safety car op de baan. Plots riep het team dat ik me opnieuw moest klaarmaken om in te stappen en na enkele minuten voerden we een nieuwe pitstop uit. Dat maakt dat ik uiteindelijk lang in de wagen heb gezeten! Nu goed, fysiek was dat absoluut geen probleem en door de punten die we vandaag pakken, doen we een uitstekende zaak in de stand voor het kampioenschap. Het is nu een kwestie van het verhaal bij de seizoensfinale in Zolder af te ronden en de titel te pakken.”

De promotoren van de Porsche Endurance Trophy presenteerden in Spa-Francorchamps ook hun plannen voor volgend seizoen, met onder meer de introductie van een nieuwe klasse voorbehouden aan de Porsche Cayman Clubsport. De ideale instapformule voor gentlemen drivers of jonge talenten aan het begin van hun carrière!

Over een kleine maand staat de laatste afspraak van de Porsche Endurance Trophy Benelux op het programma, een wedstrijd over 125 minuten die verreden wordt op Circuit Zolder in het kader van het American Festival NASCAR Finals.

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 1 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons