van der Horst

Peterhansel slaat terug in Dakar

Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008 DKR
Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008 DKR
Na het forse verlies zaterdag sloeg Stéphane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) zondag terug met etappewinst. Carlos Sainz controleerde en blijft autoritair leider na de marathonetappe en twee dagen zonder assistentie. Maandag trekt de karavaan naar Argentinië, waar komende zaterdag ook de finish ligt, namelijk in Cordoba.
Het was Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux Gazoo), die duidelijk de algemene winst nog niet heeft opgegeven, die het best begon aan de dag. Hij speelde constant haasje over met Stéphane Peterhansel die zaterdag bijna twee uur verloor na een crash. Uiteindelijk was het de Fransman die zondag na een monsterrit richting het Boliviaanse Tupiza de etappe naar zijn hand zette. Al-Attiyah pakte de tweede plaats. De Qatarees gaf amper twee minuten toe op de Franse recordwinnaar.

Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux Gazoo) reed opnieuw een uitstekende rit op het Boliviaanse onverhard. Hij werd derde op vijf minuten van Peterhansel. Leider Carlos Sainz was vierde en gaf gecontroleerd zeven minuten toe op zijn Franse teamgenoot. Giniel De Villiers (Toyota Hilux Gazoo) reed een goede zevende tijd, maar met 23 minuten verlies mag hij toch tot de verliezers worden gerekend.

In de algemene stand blijft Sainz dus autoritair leider voor de horde straks Argentinië binnenrijdt. Hij houdt 1u07' voorsprong op Nasser Al-Attiyah die zonder problemen in het begin van de week los op kop had kunnen staan. Peterhansel, sinds zaterdag leider af, volgt als derde op zeven minuten van de Qatarees, Ten Brinke op zeventien minuten. Giniel De Villiers volgt verderop als vijfde. Jakub Przygonski en Tom Colsoul blijven zesde, en eerste Mini, na opnieuw een foutloze dagetappe.

Resultaat onder voorbehoud: situatie 20u

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zondag 14 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons