van der Horst

Petit Le Mans: Richard Westbrook op pole

Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
Richard Westbrook vertrekt straks vanuit pole positie op Road Atlanta waar dit weekend Petit Le Mans gereden wordt, de traditionele seizoensfinale in de States. Met in alle klassen nog verschillende titelkandidaten belooft het een uiterst spannende tien urenwedstrijd te worden. Bij de prototypes start de Corvette van VisitFlorida.com Racing, de leiders in de tussenstand, als eerste met naast Westbrook en Michail Valiante de extra rijder voor dit weekend, Mike Rockenfeller. In regenachtige omstandigheden was Westbrook acht tienden sneller dan Christian Fittipaldi, met Joao Barbosa en Sebastian Bourdais als co-rijders, die met de #5 Corvette een van de vele titelkandidaten zijn. De andere grote tegenstander, de #31 Corvette, vertrekt vijfde met Dane Cameron, Eric Curran en Max Papis. De Riley-Ford van Chip Ganassi Racing, winnaars van de vorige wedstrijd op Austin, vertrekt derde.
De PC-klasse is de enige klasse waar de leider meer dan zes punten voorsprong heeft op de eerste achtervolger, namelijk twaalf. Toch is de buit zeker nog niet binnen aangezien Jon Bennett en Colin Braun, bijgestaan door Anthony Lazzaro, de laatste tijd reden voor Core Autosport. Hun grootste uitdagers, PR1/Mathiasen Motorsport, pakten de pole met dank aan Tom Kimber-Smith die een halve seconde sneller was dan Johnny Mowlem van BAR1 Motorsports.

Nick Tandy
Nick Tandy
In GTLM is Porsche met Patrick Pilet de grote favoriet. Het merk won drie van de laatste vier races en zonder hun hoog brandstofverbruik hadden ze ook in Austin gewonnen. Nick Tandy, die samen met Richard Lietz Pilet aan de titel moet helpen, reed de tweede tijd achter de tweede wagen van Porsche North America met Earl Bamber achter het stuur. Toch zal het Duitse merk achteraan vertrekken. Bamber beschadigde zijn wagen onherstelbaar terwijl de voor de titel strijdende #911 iets te hoog bleek om conform het reglement te zijn. Zo komt de pole terecht bij de #4 Corvette van Oliver Gavin vóór de BMW van Lucas Luhr. De grootste concurrentie voor Pilet, de #25 BMW van Bill Auberlen en Dirk Werner, bijgestaan door Augusto Farfus, vertrekt als vierde.

Geen titelkandidaten in de top drie in GTD. Cameron Lawrence was de snelste in zijn Dodge van Riley Motorsports, gevolgd door twee Porsche's: Spencer Pumpelly (Park Place Motorsports) en Leh Keen (Alex Job Racing). Christina Nielsen, die de stand aanvoert met een puntje voorsprong op Christopher Haase/Dion von Moltke, reed pas de achtste tijd in haar Aston Martin van TRG-AMR North America. Het duo van Paul Miller Racing vertrekt in de Audi net achter haar. De wedstrijd begint om 17u10 Belgische tijd.

Foto's: IMSA & Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 3 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons