van der Horst

Petit Le Mans: Mazda Motorsports verlaat IMSA in stijl

Oliver Jarvis, Jonathan Bomarito en Harry Tincknell
Oliver Jarvis, Jonathan Bomarito en Harry Tincknell
Harry Tincknell, Oliver Jarvis en Jonathan Bomarito hadden dit weekend maar één doel: de Mazda RTP24-P en Mazda Motorsports een waardig afscheid geven, aangezien het Japanse merk de stekker uit het project trok. Na een lastig begin moest het trio een inhaalrace starten en deze werd succesvol afgerond, want op 22 minuten van het einde maakte Tincknell de finale move om de overwinning te behalen.
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Terwijl de Mazda min of meer zonder problemen richting winst reed, was het daar achter nog spannend voor wie de tweede plaats, maar ook de titel zou claimen. De spanning bleef zelfs duren tot de allerlaatste ronde. Felipe Nasr in de Action Express Racing Cadillac hield stand nadat tijdens een inhaalmanoeuvre van Ricky Taylor in de Wayne Taylor Racing Acura in bochten 10a, slecht afliep en de Amerikaan door de grindbak gleed. Ondanks de voorsprong van de Acura, was Nasr sneller en pakte zo met Pipo Derani en Mike Conway de tweede plaats en zo ook de titel voor de Brazilianen. Taylor, Filipe Albuquerque en Alexander Rossi moesten tevreden zijn met de de derde plaats en hoewel ze de titel niet behaalden, gingen ze wel naar huis met de Michelin Endurance Cup-titel.

WeatherTech Racing - Porsche 911 RSR
WeatherTech Racing - Porsche 911 RSR
Niet Corvette won de allerlaatste GTLM-race in de geschiedenis van IMSA, maar het waren de WeatherTech Racing Porsche's die deze eer kregen. Mathieu Jaminet, Matt Campbell en Cooper MacNeil bleven nipt de zusterwagen van Kevin Estre, Michael Christensen en Fred Makowiecki voor. Augusto Farfus, John Edwards en Jesse Krohn gaven de BMW M8 GTE een waardig afscheid met de derde plaats. Dat was niet het geval voor Corvette Racing. Hoewel ze de titel al te pakken hadden, haalden beide wagens de finish niet. De Corvette van Jordan Taylor, Antonio Garcia en Nick Catsburg was al na vier uur uitgeschakeld vanwege een zware crash waarbij zes wagens uit de GTD klasse hun race in mineur zag eindigen, terwijl de wagen van Nick Tandy, Tommy Milner en Alexander Sims op tien minuten van de finish uitgeschakeld werd na een aanrijding met de winnende Mazda.

In LMP2 ging de overwinning naar de Tower Motorsport Oreca van John Farano, Gabriel Aubry en James French. Nochtans kwam de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca van Ben Keating, Scott Huffaker en Mikkel Jensen als eerste over de meet, maar zij verloren de overwinning nadat ze een tijdstraf kregen vanwege een aanrijding met de winnaars. Met deze uitslag zijn Keating en Jensen wel kampioen in de klasse. In LMP3 ging de winst naar de Riley Motorsports Ligier van Gar Robinson, Scott Andrews en Felipe Fraga. Hiermee behaalden zij hun vijfde overwinning van het seizoen en zo ook de titel in LMP3.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 14 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons