van der Horst

Petit Le Mans: Pipo Derani zet Téquila Patron Nissan op pole - Vanthoor P3 in GTLM

Pipo Derani op pole
Pipo Derani op pole
Dit weekend staat met Petit Le Mans de laatste manche van het WeatherTech SportsCar Championship op het menu. Gisterenavond werden de kwalificaties afgerond en kwam Pipo Derani met de Téquila Patron Nissan DPi als snelste uit de bus bij de prototypes met een 1:10.437. De Braziliaan, die overigens de laatste manche in Laguna Seca won, bleef beide Mazda's van Oliver Jarvis en Jonathan Bomarito voor op respectievelijk 124 en 163 duizendste van een seconde. Als vierde parkeerde Norman Nato de andere Nissan op iets meer dan drie tiende en de Acura DPi van Ricky Taylor zal starten van op P5. De twee topfavorieten voor de winst in het kampioenschap, de Whelen Engineering Racing Cadillac en de CORE Autosport Oreca, zullen respectievelijk van plaats 9 en 10 starten.
  • LTF
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
In GTLM gaat BMW verder op zijn elan. Nadat het Duitse merk de klasse-overwinning behaalde in de laatste twee races, pakt de M8 GTE met John Edwards aan het stuur, nu ook de pole met 1:17.006. Hiermee bleef hij slechts 24 duizendsten van een seconde voor Antonio Garcia, die de Chevrolet Corvette C7.R en tevens de leider in de tussenstand op plaats twee parkeerde. Op P3 zien we de Porsche 911 RSR GTE met onder meer Laurens Vanthoor aan boord. Vanthoor keek van op de pitmuur hoe de Nieuw-Zeelander Earl Bamber met de Porsche op twee tiende van de pole strandde. Uitdagers voor de eindtitel, beide Ford GT's van Ford Chip Ganassi Racing, kwamen niet verder dan P4 en P6.

Daniel Serra op pole in GTD
Daniel Serra op pole in GTD
Bij de GTD's ging de pole richting de Scuderia Corsa Ferrari met Daniel Serra aan het stuur. Serra zette zo de 488 GT3 met een 1:19.695 voor een derde maal op pole, nadat hij dit kunstje al deed in Daytona en Sebring eerder dit jaar. Hiermee bleef hij de Lexus van Jack Hawksworth voor, die op 37 duizendste strandde van hun vijfde pole van het seizoen. Op P3 zien we de Montaplast by Land-Motorsport Audi. Sheldon van der Linde kwam dichtbij, maar moest toch 49 duizendste prijsgeven op de Ferrari. En net zoals bij de Proto's zien we hier ook de topfavorieten voor de eindzege (Bryan Sellers en Madison Snow vs. Katherine Legge) dicht bij elkaar. Beiden starten op respectievelijk P5 en P6.

De race zelf is live te volgen op imsa.com, waarbij het commentaar verzorgd wordt door IMSA Radio (beter bekend als Radio Le Mans). De start wordt gegeven om 17.05 Belgische tijd.

Foto's: IMSA - BMW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons