van der Horst

Petit Le Mans: Porsche met Coca-Cola livery richting finale (+ Foto's)

Porsche in Coca-Cola livery
Porsche in Coca-Cola livery
Volgende maand staat Petit Le Mans op het menu, dat traditiegewijs de finale is van het WeatherTech SportsCar Championship. In de GTLM klasse is Laurens Vanthoor met Earl Bamber één van de grootste kanshebbers op de zege met hun Porsche 911 GTE RSR. Gezien Petit Le Mans een groot autosportevenement is en IMSA zijn 50ste verjaardag viert, zocht de Duitse constructeur om na de Brumos kleuren in Daytona en Le Mans opnieuw een retro livery terug tot leven te brengen. Zo kwamen ze uit op het Coca-Cola ontwerp, dat in de jaren 80 op de Amerikaanse circuits de fans bekoorde.
De Coca-Cola kleuren werden gedragen door de Porsche's die gerund werden door Bob Akin Motor Racing, waarbij het ondermeer een overwinning behaalde tijdens de 12 Hours of Sebring in 1986 met onder meer Hans-Joachim Stuck en Jo Gartner. Daarnaast is het ook een thuisrace voor Coca-Cola. De frisdrankgigant financierde namelijk in Road Atlanta toen dit gebouwd werd in 1970. Hiermee hoopt Porsche, dat de leiding heeft bij zowel de constructeurs als de piloten, het seizoen feestelijk te kunnen afsluiten.
 
Foto's: Porsche Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 17 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons