van der Horst

Petit Le Mans: volle grid voor de finale van het IMSA

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Volgende week staat de finale van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en de IMSA Michelin Endurance Cup op het programma met Petit Le Mans op Road Atlanta. De grid zal ook goed gevuld zijn, want maar liefst 54 wagens verschijnen op het appel, wat tevens de maximumcapaciteit van het circuit is. Al is het langs Belgische zijde een mager jaar, gezien alleen Laurens Vanthoor en Jan Heylen aanwezig zullen zijn.
  • St. Paul
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Tien wagens in GTP zakken af naar de staat Georgia, na een toch uiterst interessant seizoen met de nieuwe LMDh's. Dat terwijl alle teams ook een derde piloot moeten inzetten en de gegeven namen daarvan zijn ook niet min. Langs de zijde van Acura stappen Louis Déletraz en Hélio Castroneves in bij respectievelijk Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport en Meyer Shank Racing. Bij de Porsche's keert Neel Jani voor het eerst terug naar Road Atlanta met Proton Competition, maakt Jenson Button zijn debuut bij JDC-Miller Motorsports en vervoegen Josef Newgarden en Laurens Vanthoor de rijders op de fabriekswagens. BMW rekent op Marco Wittmann en Sheldon van der Linde, terwijl Cadillac Scott Dixon in laat stappen en Action Express Racing dan weer rekent op Callum Illot

Jan Heylen
Jan Heylen
Overigens is GTP de tweede grootste klasse dit seizoen. De grootste is namelijk GTD met negentien wagens. Daar keren onder meer de Iron Dames Lamborghini en Jan Heylen terug. Bij de dames echter geen Sarah Bovy, maar Rahel Frey, Michelle Gatting en Doriane Pin. Heylen stapt dan weer samen met Ryan Hardwick en Zach Robichon in op de Wright Motorsports Porsche. In GTD Pro komen er twee extra Ferrari's het vaste veld vervoegen, terwijl LMP3 zijn einde in het kampioenschap afsluit met acht wagens. Tot slot zijn er negen Oreca's van de partij in LMP2. De start van het raceweekend wordt op 11 oktober gegeven en op zaterdag 14 oktober staat de race van tien uur gepland.

Foto's: IMSA - Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 5 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons