van der Horst

Petit Le Mans: Wayne Taylor Racing krijgt overwinning cadeau

Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Afgelopen weekend werd er op Road Atlanta de Petit Le Mans wedstrijd afgewerkt. Alles leek er op dat de race zou beëindigd worden met een bloedstollend duel, maar zoals het spreekwoord gaat "vechten twee honden om een been, is de derde ermee heen." was hier de lachende derde het trio van Wayne Taylor Racing. Renger van der Zande, Ryan Briscoe en Scott Dixon. Zij reden als eerste over de meet nadat de wedstrijd achter de safety car eindigde door een crash van Laurens Vanthoor.
  • G&A Motors Motorsport
Alles leek er op dat de overwinning naar oftewel de Acura Team Penske van Alexander Rossi, Helio Castroneves en Ricky Taylor oftewel naar de Whelen Engineering Racing Cadillac van Felipe Nasr, Pipo Derani en Filipe Albuquerque ging gaan. Het liep evenwel anders toen Taylor een inhaalactie wilde uitvoeren op Derani en dit manoeuvre verkeerd afliep voor beiden. Terwijl de Acura spinde en de Cadillac in de vangrail vloog, kon van der Zande - die tien seconden achter lag - profiteren van de situatie. Taylor kon nog wel terug vertrekken en eindigde nog als tweede, voor de zusterwagen van Juan-Pablo Montoya, Dane Cameron en Simon Pagenaud. De Whelen Engineering Racing-wagen werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In GTLM ging voor het eerst sinds eind augustus vorig jaar de zegekrans richting Porsche. Fred Makowiecki, Nick Tandy en Matt Campbell konden pas in het laatste halfuur de eerste stap richting de zege zetten, nadat Augusto Farfus met de BMW M8 GTE van BMW Team RLL, die de tweede helft van de race domineerde, de pits moest opzoeken na een uitstap in het gras waarna de inlaat van de radiator moest schoongemaakt worden. In de slotfase werd Makowiecki nog opgejaagd door de Corvette Racing van Antonio Garcia, Jordan Taylor en Nick Catsburg. Het is dankzij teamgenoot Laurens Vanthoor dat de Porschisten zeker waren van de overwinning, nadat de Hasselaar in de laatste minuten zwaar crashte in de Esses waarna de wedstrijd geneutraliseerd werd met de safety car. Farfus, Jesse Krohn en John Edwards eindigde uiteindelijk nog op een derde plaats.

Bij de LMP2's gingen de honneurs richting Tower Motorsport by Starworks Oreca van Job van Uitert, Mikkel Jensen en John Farano, nadat die de hele race in achtervolging lag op de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca, die uiteindelijk nog moest opgeven. Performance Tech Motorsports met Colin Braun, Matt Bell en Jim McGuire eindigde tweede, terwijl debutant Inter Europol Competition met Austin McCusker, Rob Hodes en Jakub Smiechowski de derde plaats claimde.

Scuderia Corsa - Ferrari 488 GT3
Scuderia Corsa - Ferrari 488 GT3
GT Daytona werd gewonnen door de Scuderia Corsa Ferrari met Cooper MacNeil, Alessandro Balzan en Jeff Westphal, nadat zij de ganse tien uren constant in de top vijf reden. Achter hen eindigde de AIM Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth, Aaron Telitz en Michael de Quesada en dat geeft de Brit en de Amerikaan ook de voorlopige leiding in de tussenstand. Het laagste podiumtrapje was voor de GRT Magnus Lamborghini van John Potter, Andy Lally en Spencer Pumpelly.

Foto's: IMSA - Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 19 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons