van der Horst

Petr Fulín en Tomáš Enge bekomen wellicht wildcard voor seizoenopener in Most

Tomáš Enge
Tomáš Enge
Over het WTCR-startveld viel zo'n veertig dagen voor het afvlaggen van het kampioenschap in Most nog niet veel nieuws te rapen. Rijders met een wildcard zijn hoe dan ook altijd welkom en dus wordt het uitkijken naar de bevestiging van het nieuws als zouden Petr Fulín en Tomáš Enge kandidaat zijn ​​voor een FIA WTCR-startticket wanneer de serie hun geboorteland Tsjechië aandoet voor de seizoensopener.
Autodrom Most ten noorden van Praag maakt zich op voor de WTCR Race of Czech Republic van 9 tot 10 april.  Een bericht op de officiële website van de baan stelde dat naast Petr Fulín ook Tomáš Enge kandidaat voor een wildcard-inzending zou zijn. Deze laatste liet zich tijdens de recente viering van de 20ste verjaardag van zijn start in de Formule 1 immers in die zin uit. 
 
Enge, die afgelopen oktober een VIP-gast was bij de WTCR Race van Tsjechië, nam in 2001 deel aan drie Grands Prix voor het Prost Acer-team met een twaalfde stek in de Italiaanse Grand Prix als beste resultaat. Hij was ook een klassewinnaar in de 24 uur van Le Mans en kende een vruchtbare carrière in de International Formula 3000.

Het gewijzigde WTCR-reglement laat wildcardhouders voortaan toe punten te scoren voor de WTCR Trophy, op voorwaarde geen directe financiële steun te krijgen van een raceafdeling van een merk.  Een extra stimulans voor local heroes en opkomend talent om ervaring op internationaal WTCR-niveau op te doen en zich met collega's die het hele seizoen betwisten te meten. Ook oud-WTCC-titelwinnaars kunnen overigens Trophy-punten scoren. 
Ook nieuw voor 2022 is dat we niet één maar twee afzonderlijke trofeeën krijgen. De WTCR Trophy Europe wordt beslecht in de eerste zes Europese meetings, terwijl details over wat logischerwijze  de WTCR Trophy Asia zal gaan heten, later bekend worden gemaakt. 

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 februari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons