Total 24 Hours of Spavan der Horst

Petter Solberg leidt in Argentinië

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Het is duidelijk dat de Noorse wereldkampioen zijn seizoen in schoonheid wil afsluiten. Na reeds twee kwalificatiereeksen leidt hij de debatten voor de Olbergs MSE Ford van Nitiss en de Volkswagen Polo van Toomas Heikkinen. Citroën leidt dus voor Ford en Volkswagen, maar het zijn Ford en Volkswagen die in Argentinië de wereldtitel bij de team uitvechten.
  • LTF
Via een eerste en een tweede chrono tijdens de eerste twee kwalificatieheats heeft de Noor Petter Solberg  voorlopig de pole in handen tijdens de komende halve finales. Nitiss behaalde een snelste en een vierde tijd en staat voorlopig tweede achter de kersverse wereldkampioen. Heikkinen, Bakkerud, Hansen, Timerzyanov, Eriksson,  Marklund, Stohl, Scott, Doran en Baldoni zijn voorlopig de andere halve finalisten, terwijl onze landgenoot Jos Jansen zich als veertiende kwalificeerde en Henning Solberg een 0 achter zijn naam ziet staan.

Zeventien wagens kwamen opdagen voor deze laatste wedstrijd van het eerste WK RallycrossRX. Alleen de titel bij de teams is nog niet gekend en ook de top drie bij de piloten is nog niet definitief. Solberg verzekerde zich reeds eerder van de titel, maar voor de tweede en derde plaats gaat het nog tussen Heikkinen, Nitiss, Hansen en Bakkerud. Pas na de vierde en laatste kwalificatieheat hebben we een beter zicht op de strijd voor de overige ereplaatsen.

Foto: RallycrossRXSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 29 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentinië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons