van der Horst

Peugeot 9X8 debuteert in Monza

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Nadat Peugeot bekend maakte dat de 9X8 er niet bij zou zijn bij de 2 Heures du Mans, was het afwachten wanneer de Franse constructeur zou debuteren in het WEC. Dat werd nu officieel bevestigd tijdens een livestream. Peugeot zal namelijk met twee wagens aan de start verschijnen bij de 6 Hours of Monza. Ook werd tegelijkertijd bekend gemaakt dat James Rossiter het team zal vervoegen.
  • Heinz Performance
Gezien Peugeot de 9X8 niet op tijd klaar kreeg voor de 6 Hours of Spa, was het al zeker dat men niet aan de 24 uren van Le Mans kon deelnemen. Er werd dan gesuggereerd dat de wagen in Monza wel aan de start zou staan en dat werd vrijdag bevestigd. Ook is de rijdersbezetting voor beide wagens nu compleet. Paul di Resta, Jean-Éric Vergne, Gustavo Menezes, Loïc Duval en Mikkel Jensen krijgen het gezelschap van James Rossiter.

De Brit vervangt Kevin Magnussen, al is het nog niet zeker of dit tijdelijk is. Rossiter is de laatste tijd meer actief binnenin de Stellantis groep, gezien hij een actieve leidinggevende rol speelde bij DS Techeetah in de Formule E in Rome en Monaco. Wie met elkaar gaat rijdenwerd nog niet medegedeeld, al kreeg men tijdens de livestream een wagen getoond met daarop de namen van Rossiter, di Resta en Duval. Of dit uiteindelijk ook de definitieve bezetting is, zullen we weten in het weekend van 9 en 10 juli.

Foto: Peugeot SportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 20 mei 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons