van der Horst

Peugeot met volledig fabrieksprogramma naar WK rallycross

De Peugeot 208 RX Supercar van Sebastien Loeb, Timmy & Kevin Hansen
De Peugeot 208 RX Supercar van Sebastien Loeb, Timmy & Kevin Hansen
Het is Peugeot menens in 2018. De Leeuw uit Sochaux wil met Sébastien Loeb en de broertjes Hansen de titel pakken in het WK rallycross. Daarvoor krijgt het Team Peugeot Hansen, voor zover dit nog niet het geval was in 2017, komend seizoen de onvoorwaardelijke steun van de fabriek. De laatste Peugeot-zege in het World RX dateert reeds van 2016 toen Loeb zijn eerste overwinning boekte in Letland.
Sebastian Loeb - Peugeot 208 WRX 2018
Sebastian Loeb - Peugeot 208 WRX 2018
Het was even wachten op het nieuws, maar deze week communiceerde Peugeot Sport dat de ploeg van 2017 ongewijzigd blijft. Sébastien Loeb, Timmy en Kevin Hansen maken opnieuw de dienst uit waarbij twee van hen een nieuwe wagen onder de bips krijgen. Het team wordt omgedoopt in Team Peugeot Total, terwijl het Zweedse Team Peugeot Hansen nog steeds de wagens onder zijn hoede heeft. De twee nieuwe bolides worden in stelling gebracht voor Loeb en Timmy Hansen. Het derde exemplaar voor ex-Europees kampioen Kevin Hansen is een geëvolueerde versie zijn wagen van vorig seizoen. 

Loeb versus Ekström
Loeb versus Ekström
Peugeot draait reeds sinds het begin van het World RX goed mee vooraan met Timmy Hansen, Sébastien Loeb, Davy Jeanney en Timur Timerzyanov, maar kon nooit een vuist maken voor de titel. Timmy Hansen werd vice kampioen in 2015 na Petter Solberg en scoorde drie zeges. In 2016 verzamelden Hansen en Loeb samen 10 podiumplaatsen waaronder elk één zege. Vorig seizoen behaalde het duo opnieuw tien podia samen, maar werd er niet gewonnen. Ze werden respectievelijk vierde en vijfde in de eindafrekening, of elk een plaatsje beter dan een seizoen eerder. Peugeot heeft dus iets goed te maken in 2018...

Foto's: Red Bull Content Pool / Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 6 maart 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons