van der Horst

Peugeot Sport Belux met 208 T16 en Princen-Kaspers in Belgian Rally Championship

Peugeot 208 T16
Peugeot 208 T16
Kris Princen en Peter Kaspers zullen na hun uitstekend seizoen met de Subaru WRC nu echt kunnen meedingen voor de Belgische titel. Dit weekend werd bekend gemaakt dat het duo via officiële steun van Peugeot Sport Belux hun bips mogen schuiven in een semi-officiële Peugeot 208 T16, klaargestoomd in de ateliers van DG Sport.
  • Powercars
Peugeot 208 T16
Peugeot 208 T16
Kris Princen en Peter Kaspers wonnen met hun Subaru Impreza WRC vijf van de acht proeven binnen het Belgian Rally Championship 2014 maar werden pas derde in de eindstand. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat een WRC wagen volgens het reglement alleen de punten kan pakken van het algemeen resultaat en geen punten in de Klasse. Met een WRC wagen is het quasi onmogelijk om de Belgische titel te pakken. Enerzijds frustrerend voor de eigenaar van een WRC wagen en anderzijds motiverend om in de richting van de toekomst te denken, zijnde R5.

De wagens van de huidige en nieuwe generatie beginnen mondjesmaat door te sijpelen in het BK Rally en dus gaat nu ook Kris Princen de uitdaging aan met de hulp van Peugeot Sport Belux. Princen is nu reeds zeker van zes wedstrijden, te beginnen met de openingswedstrijd in Haspengouw.  De concurrentie is bij deze gewaarschuwd, te beginnen met regerend kampioen Freddy Loix die het seizoen zal starten met de Skoda Fabia S2000 om dan over te schakelen richting R5.

Foto's: Peugeot Sport Belux



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 25 januari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons