van der Horst

Peugeot verkiest Rallycross boven FIA WEC en Le Mans

Peugeot 908 HDI Fap #7 vs. Audi R18 TDI #2
Peugeot 908 HDI Fap #7 vs. Audi R18 TDI #2
Ondanks recente berichtgevingen dat Peugeot wel eens de reddende engel kan zijn voor de ACO en de falende LMP1-klasse, heeft de Franse constructeur vandaag bekendgemaakt dat het zich in de nabije toekomst zal toeleggen op het FIA World Rallycross Championship. Sébastien Loeb zal Peugeot vertegenwoordigen in het WK met een volledig fabrieksprogramma. Daarmee is een LMP1-programma zo goed als uitgesloten.
Na het vertrek van Audi en Porsche is de Automobile Club de l'Ouest wanhopig op zoek naar nieuwe constructeurs om de topklasse van het FIA WEC en de 24 uren van Le Mans in leven te houden. Het was al lang duidelijk dat Peugeot hun voornaamste doelwit was en dat de ACO bereid was om daartoe de reglementen aan te passen.

Het duurde niet lang vooraleer de ACO zelf met een verklaring kwam over de (impliciete) keuze van Peugeot Sport. De Franse organisatie legt zich neer bij de beslissing, maar geeft de hoop niet op dat de Leeuw ooit zal terugkeren naar la Sarthe.  De kans is groot dat de ACO bij de herwerkingen van de LMP1 reglementen voor 2020 nu volop de kaart zal trekken van een globale klasse in samenwerking met het Amerikaanse IMSA, waarbij er plaats is voor de populaire DPi-formule.

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 4 oktober 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons