van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing DVB Racing

Twee podia in drie wedstrijden, dat is de oogst voor DVB RACING na de première van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op de prachtige omloop van Spa-Francorchamps. Het team uit Willebroek, dat een Porsche GT3 Cup 997 mk2 inzet voor het Belgisch-Britse duo Jeffrey Van Hooydonk en Hunter Abbott, doet met een tweede plek in de openingsrace en de langere race zaterdagochtend meteen een goede zaak in het kampioenschap. In de derde wedstrijd eindigde Jeffrey Van Hooydonk vijfde, ondanks een drive-through.
  • Skylimit Events
Een nieuw kampioenschap op poten zetten is nooit makkelijk, zeker niet in economisch moeilijke tijden. “Maar het werk van de mensen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is opmerkelijk”, aldus Frank Thuriaux van DVB RACING. “We hebben een mooi nieuw kampioenschap in onze contreien en we moeten dat ondersteunen. Ik hoop echt dat we de volgende weken en maanden nog meer mensen kunnen overtuigen om mee aan boord te stappen. DVB RACING heeft in ieder geval de know-how en ervaring om hier meer dan één wagen in te zetten. Ons resultaat dit weekend kan alleen maar een motivatie zijn om ons te vervoegen.”

Vrijdagavond stond er meteen een beker meer op de kast van de mensen uit Willebroek. Hunter Abbott reed een vlekkeloze eerste sprint en tikte na 25 minuten als tweede aan. De Porsche in de kleuren van Petronas kwam amper vier seconden tekort om echt helemaal bovenaan te eindigen.

Hunter Abbott: “Wat een start van het kampioenschap! Ik nam een goede start en kon meteen vooraan mee. Mijn snelste rondetijd was zeer scherp en ik kan niet anders dan tevreden zijn. Dit resultaat is een basis om de rest van het seizoen mee voor de prijzen te strijden.”

De tweede race, zaterdagochtend, was de ‘langere’ race, een afspraak van 50 minuten met verplichte pitstop. Opnieuw was de DVB RACING Porsche vooraan mee. Ondanks een aanrijding, waarin geen schuld trof voor de rijders van DVB RACING, finishten Hunter Abbott en Jeffrey Van Hooydonk knap als tweede.

Jeffrey Van Hooydonk: “Onze wagen werd geraakt tijdens de start, wat ons toch wel wat tijd kostte. Ik weet niet hoeveel precies, maar die tijd moet je op de piste meteen weer goedmaken. Verder verliep alles zeer goed en het potentieel is prima, dat staat nu wel vast. Hunter en het team deden de rest en meteen werden we opnieuw tweede! Ik denk dat we dit soort competitie te lang in ons land hebben moeten missen en ben blij om er deel van uit te maken.”

Tijdens de afsluiter van het weekend, de tweede sprint, was Jeffrey Van Hooydonk weer goed vertrokken om mee het podium op te mogen. Een drive-through, vanwege het overschrijden van de witte lijnen, kostte DVB RACING het podium.

Frank Thuriaux: “Het team is tevreden, want alles verliep eigenlijk vlekkeloos op technisch en organisatorisch vlak. Wat race-incidenten maakten dat we hier en daar een punt laten liggen, maar dat zal de volgende race zeker anders zijn! Proficiat ook aan de organisatoren, want dit is prachtige autosport.”

DVB Racing press  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons