van der Horst

6H Spa: Nederland boven in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Er werden zaterdag nog twee races voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verreden waarvan de eerste een endurance wedstrijd was van 50 minuten en de tweede later op de morgen opnieuw een sprint race. Beide wedstrijden werden door dezelfde wagen gewonnen, Christiaan Frankenhout en mede organisator van de Challenge, Paul van Splunteren, wonnen eerst de semi-lange wedstrijd waarna Frankenhout dit resultaat nog eens overdeed in zijn eentje bij de tweede sprint race van het weekend. Jeffrey Van Hooydonk en Dylan Derdaele waren onze beste vertegenwoordigers, maar kwamen niet in aanmerking voor de overwinning.
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Ondanks dat hij van Hooydonk en Heemskerk voor hem op de startgrid had pakte Frankenhout onmiddellijk de leiding na de start van de tweede sprintrace. Heemskerk ging van Hooydonk voorbij en probeerde aan te klampen bij Frankenhout terwijl de Belg verder afzakte. Op het einde van de race verhoogde Frankenhout het tempo en Heemskerk moest de Porsche Groep Zuid laten gaan. Van Hooydonk betekende toen al lang geen gevaar meer voor Heemskerk nadat de Belg een drive-through aan zijn broek kreeg gelapt voor het niet respecteren van de track limieten. Espenlaub werd uiteindelijk derde voor de Dylan Derdaele die daarmee onze best geklasseerde landgenoot werd, voor van Hooydonk die nog vijfde werd.  

Onze fotografen zorgden tevens voor foto's van de verschillende races uit het openingsweekend.

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 5 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa-Francorchamps.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons