van der Horst

6H Spa: Voorbeschouwing DVB Racing

Voor Jeffrey Van Hooydonk wordt het dit seizoen geen enorme verplaatsing als hij zijn nieuw racewapen wil zien. Tussen Puurs en Willebroek, waar DVB Racing zijn thuisbasis heeft, liggen immers amper enkele kilometers. De voormalige F1-testrijder stapt samen met de Britse GT-rijder Hunter Abbott, die we onder meer kennen van het Europese GT4 kampioenschap, in een Porsche 911. Het duo start in de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013, die komend weekend tijdens de Belgische manche van het WK Uithouding in Spa zijn première zal kennen.
Verjaardagen en cijfers hebben altijd iets. Zo is de 50ste verjaardag van de legendarische Porsche 911 meteen ook goed voor de 20ste Porsche Challenge in de wereld. In de Benelux krijgen we voor het eerste een Benelux-competitie voor de schitterende Duitse sportwagen en met een première tijdens het World Endurance Championship in Spa, wordt de start alvast niet gemist.

Frank Thuriaux, de teammanager van DVB Racing, kent ook de rest van de kalender en weet dat die meer dan de moeite waard is:

“Voor het eerste seizoen is de kalender meteen zeer geslaagd, met als opener de WEC, twee rendez-vous in Zandvoort, één in Assen en twee in Zolder. De meetings hebben altijd plaats in mooie weekends, zoals de Pinkstermeeting aan de Noordzee, de Dutch Power Pack, de 24 Hours of Zolder en de niet meer voor te stellen DTM. De organisatie doet heel veel om het kampioenschap de uitstraling te geven dat het verdient. De meetings zijn bijzonder sterk, terwijl ook heel veel inspanningen worden geleverd om de gasten perfect te ontvangen. Dit is een kampioenschap dat Porsche waardig is en wij zijn klaar om mee aan boord te stappen. Vandaar dat wij ook met een zeer sterke line-up afzakken en op alle vlakken er mee onze schouders willen onder zetten. Ons land heeft dit nodig!”

Het format van de meetings is ook op maat van iedere rijder: “60 minuten vrije trainingen, 2 X 20 minuten kwalificaties, twee sprints van 25 minuten en een race van 50 minuten met verplichte pitstop. Dit is een competitie zoals we die al een tijdje missen in ons land. Ik kijk naar de nieuwe merkencup uit en met de beide rijders die we in onze DVB Racing Porsche 911 hebben, kunnen we zeker een rol van betekenis maken.”

DVB Racing heeft overigens nog verder mogelijkheden voor rijders die interesse hebben in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013.

DVB Racing press  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons