van der Horst

6H Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Vrijdag 3 mei, 11u15: op dat ogenblik komen de motoren van de 20ste Porsche Cup in de wereld tot leven. Tijdens de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Endurance, het FIA WEC, op de mythische omloop van Spa-Francorchamps, start voor het eerst de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
  • Prospeed Competition
In de maanden tussen de voorstelling van de gloednieuwe raceklasse in december en het groene licht voor de eerste races op Spa, hebben de promotoren en de respectieve invoerders van Porsche, hard gewerkt. Het doel van in de aanvangsfase was om de Benelux een klasse te bieden met mooie events, tot de verbeelding sprekende wagens, een open en eerlijke competitie en, last but not least, stabiliteit en beheerste kosten. Dankzij de Pro/Am formule, waarbij twee rijders een wagen delen, kunnen de lasten gedeeld worden en is de klasse interessant voor een grote groep aan potentiële deelnemers.

De doelstellingen worden meteen vertaald in de startlijst voor Spa. Bovenaan met het startnummer één, zien we meervoudig Belgisch circuitkampioen Bert Longin en ex-winnaar van de 24 Uur van Zolder, Frank Beliën. Het duo stond overigens samen op het hoogste podium van de 24 Hours of Zolder. Bij DVB RACING zien we de ex-Formule 1-testrijder Jeffrey van Hooydonk en op de wagen van Porsche Groep Zuid treffen we naast de co-founder van de GT3 Cup Challenge Benelux, Paul van Splunteren, ook de voormalig Dutch GT kampioen Christiaan Frankenhout. Belgium Racing zakt naar Spa af met Dylan Derdaele, die dit jaar tevens zijn debuut zal maken in de Porsche Supercup. Op de lijst ook mannen met Porsche-bloed in hun aderen, zoals Nicolas Van Dierendonck, Carlos Rivas en Philippe Richard, en kerels die voor het eerst in een merkencompetitie met een Porsche 911 GT3 Cup aan de slag gaan, zoals onder meer Melroy Heemskerk, Roger Hodenius en Olivier Van Oost.

Veel van deze rijders konden op de officiële testdag van donderdag 25 april op Circuit Zolder hun bolide al eens aan de tand voelen en kennis maken met het nieuwe Continental rubber. De gekende Duitse bandenfabrikant laat in de GT3 Cup Challenge Benelux de deelnemers proeven van de nieuwe ContiSportContact Cup Sport banden. Deze door Continental ontwikkelde banden zijn specifiek ontworpen voor competitiewagens van Porsche en we hoorden op Zolder meteen al positieve geluiden bij de teams en rijders.

De GT3 Cup Challenge Benelux kan, naast de Porsche invoerders en Continental, rekenen op nog meer partners. Deze partners hebben allen hun vertrouwen in de gloednieuwe klasse uitgesproken. Zo siert Syntix, een innoverend bedrijf in synthetische smeermiddelen en koelvloeistoffen, prominent de voor- en achterzijde van elke Porsche 911. Pieter Dubois en Nicky Catsburg, beide mensen met naam en faam in de autosport zijn de sterkhouders van het nieuwe bedrijf. Met Autosportinsurance.com is er een partner die de teams en rijders van gespecialiseerde autosportverzekeringen kan voorzien, ook voor activiteiten naast de Cup Challenge Benelux. Voor kleding en overalls staan de kwaliteiten van Stand21 garant, Stand21 is uiteraard ook de officiële leverancier van Porsche Motorsport.
 
De meetings van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bestaan uit vrije trainingen, kwalificaties en drie races. Er zijn twee individuele sprintraces van 25 minuten en één langere wedstrijd 50 minuten, waarin beide rijders middels een verplichte rijderswissel het stuur van de wagen delen. Iedere rijder kwalificeert zich voor zijn eigen sprintrace. Voor de race van 50 minuten wordt de startopstelling bepaald door de individuele kwalificatietijden op een wagen te combineren, waardoor de deelname van elke rijder aan de Cup Challenge Benelux een mooie combinatie van zowel een individuele- als een teamprestatie is.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux press



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons