van der Horst

6H Spa: Van Lagen/Abbring tweemaal vooraan in vrije trainingen – Didier Van Dalen verrast

Jaap Van Lagen/Kevin Abbring - GP Elite
Jaap Van Lagen/Kevin Abbring - GP Elite
In het kader van de WEC race op Spa vindt ook de eerste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 plaats. Voor de eerste maal rijden de deelnemers van de Challenge Benelux tezamen met die van de Carrera Cup France, waardoor het startveld niet minder dan 28 wagens telt. Op donderdag stonden al twee vrije trainingen van ieder 40 minuten op het programma. Het was tweemaal de Fransman Matteo Cairoli (Ebi Motors) die de snelste tijd realiseerde, telkens voor de Porsche die gedeeld wordt door het Nederlandse duo Jaap Van Lagen/Kevin Abbring (GP Elite). Koen Wauters (DVB Racing) klokte af als tweede bij de Benelux deelnemers in de eerste sessie, terwijl in de tweede sessie die eer naar de jonge Didier Van Dalen ging.
Jürgen Van Hover - Speedlover
Jürgen Van Hover - Speedlover
Met een ronde in 2:24.562 bleef Matteo Cairoli de concurrentie ruim voor in de eerste vrije sessie, Kevin Abbring moest bijna een halve seconde toegeven op de tijd van de Fransman maar de rallyrijder was wel de snelste van de Benelux deelnemers. Na Mathieu Jaminet (Almeras) klokte Koen Wauters als vierde af. De derde beste prestatie bij de Benelux rijders ging naar Carlos Rivas (Speedlover), die zijn teammaat Jürgen Van Hover vooraf ging (Negende en twaalfde tijd algemeen).

Didier Van Dalen - Fach Auto Tech
Didier Van Dalen - Fach Auto Tech
In de minder snelle tweede sessie was het opnieuw Cairoli die de tabellen aanvoerde met een tijd van 2:25.152. Jaap Van Lagen zette de GP Elite bolide opnieuw op plaats twee met een ronde in 2:25.472. De jonge Didier Van Dalen, die voordien enkel in de VW Fun Cup autosport ervaring opdeed, klokte een mooie derde tijd in de Benelux groep met een wagen van Fach Auto Tech. Na enkele Franse deelnemers volgde Koen Wauters als vierde Benelux rijder op zijn beurt gevolgd door de Speedlover-piloten Rivas en Van Hover. Dylan Derdaele (Belgium Racing) kwam donderdag niet in actie in tegenstelling tot zijn ploegaat Yannick Hoogaars.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons