van der Horst

Dutch Power Pack Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
In Assen staat dit weekend de Dutch Power Pack Festival op het programma, met op het programma ook de derde ronde van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het kampioenschap is op het einde van die meeting in het noorden van Nederland halverwege, een eerste mijlpaal in de snelste merkencompetitie ooit in de Benelux! In tien vragen aan promotors Steven Stichelbout en Robert van Barneveld komt u alles te weten over Assen, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de mannen die kans maken om halverwege als leider uit Assen te vertrekken.

Hoe zit het met de situatie in het kampioenschap?

“Misschien enigszins verrassend, zien we vooraan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de… Brit Hunter Abbott (69), met net achter hem Jeffrey Van Hooydonk (66). De Belg reed in Zandvoort naar een eerste zege, meteen ook de eerste Belgische, en was daar heel tevreden mee. Beide rijders komen overigens uit voor het Belgische DVB Racing, het team van Dimitri Van Beneden. Achter het duo van DVB neemt Paul Van Splunteren (59) de derde plek in, voor Melroy Heemskerk (55) en de verrassende Luxemburger Carlos Rivas (53), waardoor alle naties van de Benelux in de top-5 vertegenwoordigd zijn, nog een bewijs van de sterkte van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

Zal Paul van Splunteren een aanval kunnen inzetten op de leidersplaats in Assen?

“Nee, van Splunteren staat in Assen zijn plek in de Porsche 911 GT3 Cup van Porsche Groep Zuid af aan de Nederlandse racende journalist Sandor van Es, die schrijft voor AutoWeek en GTO. Van Es is overigens ex-DTCC kampioen en wil nu de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van achter het stuur meemaken. Van Es vindt naast hem Christiaan Frankenhout, die in Zandvoort verstek liet gaan omwille van zijn verplichtingen op de Nürburgring. De organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wenst Christiaan overigens te feliciteren met zijn klasse-zege tijdens de 24 Uur van de Nürburgring.”

Carlos Rivas heeft voor Assen versterking gezocht?

“Klopt, de Luxemburger doet beroep op de uiterst snelle diensten van Xavier Maassen, de Limburger die in september van vorig jaar, samen met zijn teamgenoten Marc Goossens en Marc Hennerici, Porsche nog een zege schonk in de Blancpain Endurance Series. Maassen is huisrijder van ProSpeed Competition en kent de 911 zeer goed.”

Vinden er nog rijders hun weg naar Assen en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux?

“Stap voor stap wordt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een platform voor meer professionele rijders en gentlemen drivers. In Assen zien we zo de komst van Marc Rooker, een Nederlandse racende tandards met heel wat ervaring die een verhinderde Roger Hodenius zal vervangen. Hij kent Assen ook als zijn broekzak. Ook nieuw in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is Tom Langeberg, die samen met Luxemburger Bob Wilwert in een 911 van Speedlover zal plaatsnemen. Zij rijden in de Am-klasse en vinden daar Olivier van Oost en Nicolas Vandierendonck van THEMS Racing by Powercars als voornaamste tegenstander.

Ook in de Club-klasse is er nieuw bloed?

“We verwelkomen in de Club klasse opnieuw Philippe Richard, die met debutant Jean-Michel Jérome weer aan het stuur stapt van de 996. Zij leveren het bewijs dat met een 911 GT3 Cup gebouwd tussen ’98 en ’05, je ook op een perfecte manier in het enige officiële Porsche kampioenschap van de Benelux aan de slag kan gaan. Zij wachten nog op wat meer tegenstanders om een leuk peloton te vormen!”

Sommige rijders gaan een druk weekend tegemoet?

“Enkele professionele rijders, waaronder Bert Longin en Jeffrey Van Hooydonk, rijden op zaterdagochtend de kwalificaties in Assen, zakken dan af naar Francorchamps voor een race van het Belgische circuitkampioenschap op zaterdagavond en zondag zijn ze weer paraat in Assen. We wensen hen dan ook alle succes toe voor hun dubbele opdracht. Zeker Bert Longin zal, na een moeilijke start in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Assen willen tekenen voor een sterk resultaat.”

Maar de rijders kunnen wel verpozen in een aangename omgeving?

“Zeker! Zoals altijd zullen wij onze GT3CCB Hospitality opzetten, niet alleen voor rijders en teams, maar ook voor heel wat genodigden. Die genodigden kunnen hun wagen weer parkeren op de exclusieve Porsche Parking in de paddock. In de GT3CCB Hospitality zien we ook de directe betrokkenheid van de importeurs met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een zeldzaamheid in de autosport anno 2013 en een bewijs dat Porsche en autosport onlosmakelijk verbonden zijn, zeker in het jaar waarin de legendarische 911 haar 50e verjaardag viert. De GT3CCB Hospitality is een plaats waar we samen op de races terugblikken en het zorgt voor een gevoel van samenhorigheid. Je moet na het weekend met een goed gevoel naar huis kunnen gaan, of je nu medewerker bent van een team, een sponsor of een rijder.”

Wie er niet bij kan zijn of wie later nog eens de sfeer wil herbeleven kan dat via bewegende beelden?

“We hebben sinds kort ons Porsche GT3 Cup Challenge Benelux YouTube-kanaal (youtube.com/cupchallengebenelux). Hier vindt de gepassioneerde kijker spectaculaire hoogtepunten van alle races en gedurende het seizoen ook een viertal uitgebreide raceverslagen. De beelden gaan overigens ook op het global YouTube-kanaal van Porsche AG, het bewijs dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux onderdeel is van een grotere Porsche-familie. Last but not least besteden de importeurs uitgebreid aandacht aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in hun eigen communicatie (Porsche Insider Magazine (NL), Porsche Life (B), nieuwsbrieven…)

Wat zijn de kernwaarden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux?

“In de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn alle wagens van meet af aan gelijk, waardoor de afstelling en vooral de rijkunsten van de man of vrouw achter het stuur bepalend zijn. Onze formule staat voor stabiliteit, duidelijkheid, gelijkheid en plezier, de bewezen kernwaarden van elke Porsche merkencup wereldwijd.”

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is dus klaar voor Assen?

“Reken daar maar op!”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 6 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dutch Power Pack Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons