van der Horst

Olivier Van Oost met Nicolas Vandierendonck naar Cup-Class

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De nieuwste inschrijving van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux onderstreept de populariteit van deze raceserie. Olivier Van Oost komt met Nicolas Vandierendonck uit in de Cup-Class met een Porsche GT3 volgens de laatste specificaties. Na een leerrijk eerste seizoen willen deze rijders zich straks mengen in de strijd om de podiumplaatsen.
  • STX Motorhomes
“Ons belangrijkste doel is Olivier een kans te geven zich met de besten in deze klasse te kunnen meten,” aldus Nicolas Vandierendonck. Vorig jaar hebben we weliswaar de AM-Class gewonnen, maar voor Olivier was het niet altijd plezierig om met een minder potente wagen te rijden. Daardoor was hij bij voorbaat kansloos voor de ereplaatsen.”

Vandierendonck is ervan overtuigd dat met name Olivier Van Oost aanspraak kan maken op hoge klasseringen. “Daarom zetten wij ook een nieuwere Porsche GT3 in, die gerund zal worden door DVB Racing. Dat is een bewuste keuze. Niet alleen heeft DVB zich voldoende bewezen, het zijn ook mensen waarbij ik mij op mijn gemak voel. Als je een heel weekeinde met elkaar doorbrengt is het belangrijk dat de onderlinge verstandhouding goed is.”

“Het afgelopen seizoen heb ik veel moeten leren, ook omdat de Porsche nieuw was voor mij. Maar ondanks dat ik pas op mijn 49e met racen ben begonnen, hebben we toch aardige klasseringen laten zien. Dit jaar gaan we de zaken nog degelijker aanpakken. We gaan meer testen om het maximale uit de auto en onszelf te kunnen halen, want het gaat om de kwaliteit van het team en de rijders. Maar ook de mentale voorbereiding krijgt nu meer aandacht.”

Vandierendonck sluit af met een compliment: “De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een mooi kampioenschap, de meest eerlijke competitie in de Benelux. Wij willen niet alleen dit seizoen, maar ook daarna in deze klasse uitkomen.”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 18 maart 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons