van der Horst

Pinksterraces: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na een overtuigde start van het seizoen 2014 tijdens het FIA WEC op Spa-Francorchamps, zal de Porsche GT3 Cup Challenge tijdens de pinksterraces dit weekend zonder meer opnieuw de show stelen. Op Circuit Park Zandvoort staan niet minder dan 18 races op het programma, waaronder drie wedstrijden van de snelste merkencup van de Benelux: de Porsche GT3 Cup Challenge. Dat het er heet aan toe zal gaan, staat nu al vast!
  • STX Motorhomes
Circuit Park Zandvoort legt met de pinksterraces de nadruk op de merkencups en dan mag de Porsche GT3 Cup Challenge zeker niet ontbreken. Racen met enkel Porsche 911: is er sowieso iets aantrekkelijker mogelijk?

“Wij bieden professionele rijders en gentlemen drivers de mogelijkheid om met een pur sang sportwagen, de Porsche 911, zich met elkaar te meten”, legt Steven Stichelbout, series manager van de Porsche GT3 Cup Challenge uit. “Hierbij willen we op de piste close racing zien, maar dan wel in een sfeer van sportiviteit, zoals dat zo hoog in het vaandel van Porsche staat. Uiteraard staan er dit weekend weer drie wedstrijden, twee sprints en één semi-uithouding op het programma.”  

Vooraan verwachten we weer dezelfde namen als in Spa, met uiteraard de mannen die het klassement aanvoeren in de kleuren van DVB RACING: Jeffrey van Hooydonk en Koen Wauters. Zij worden op de hielen gezeten door Carlos Rivas (Speedlover), Xavier Maassen (DVB RACING) en de lokale held Mickey Bertram, die op een paar kilometer van het circuit woont. Samen met Max van Splunteren is hij een van de podium-kandidaten in de Porsche 911 GT3 Cup van het Duitse Land Motorsport. Ook Olivier van Oost (Thems Racing) mogen we als kandidaat voor het eremetaal beschouwen.

In de Challenge klasse zullen Sven Van Laere en Didier Grandjean (Speedlover) hun eerste plek in het kampioenschap verdedigen, onder meer tegen de eigen teamgenoten Wim Meulders en Rik Renmans. Ook Yves Noël en Fred Caprasse (Cars Tuning Lease Motorsport) behoren zeker tot de kandidaten om in de Challenge klasse naar het podium te mogen.

Voor de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge breekt een zeer intense raceperiode aan, met drie meetings in anderhalve maand. Na Zandvoort treffen de rijders elkaar eind juni weer op Circuit Zolder en begin juli binden zij opnieuw strijd aan tijdens de Masters, de drukst bezochte race van het jaar op circuit park Zandvoort.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 4 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons