van der Horst

Update van de organisatoren betreffende het seizoen 2013

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De aankondiging van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is bij vele teams en coureurs met enthousiasme ontvangen. Informatiebijeenkomsten bij de Nederlandse Porsche-importeur Pon Porsche Import in Leusden en de Belgische importeur D’Ieteren in Brussel trokken in totaal ruim 100 bezoekers. Tal van teams en rijders hebben al hun interesse kenbaar gemaakt om in het komende seizoen deel te nemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
  • Hamofa Performance
De bijeenkomst bij Pon Porsche Import in Leusden vond op 30 januari plaats. Onder de aanwezigen was Christiaan Frankenhout, die in 2009 met de Porsche 911 de eerste kampioenstitel in het Nederlands GT-kampioenschap behaalde. Hij reageerde enthousiast op het plan voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: “Eindelijk een kampioenschap dat, met een bewezen concept, de hele Benelux samenbrengt tot één geheel. Hierdoor is de basis breder en stabieler en is het voor teams en rijders interessanter om deel te nemen.” Ook Paul Geeris, teameigenaar van PG Motorsport, toonde zijn belangstelling: “Wij racen als PG Motorsport al enkele jaren met diverse Porsches en zien in de GT3 Cup Challenge Benelux een mooi platform om weer een trede door te groeien en in te stromen in de wereld van de professionele Porsche Cup-racerij.”

Op 13 februari werden geïnteresseerde coureurs en teams uit België geïnformeerd tijdens een presentatie in de businessclub van D’Ieteren in Brussel. Dimitri Van Beneden van het team DVB Racing zei aldaar: “Als DVB Racing zijn wij enorm blij met deze merkencup, en het sprinten met deze identieke en prestigieuze GT-wagens is racen pur sang. Voeg daaraan toe de zeer aantrekkelijke kalender, en je hebt een kans die wij als team niet aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben daarom reeds geïnvesteerd in de aanschaf van twee auto’s!” Marc Maton van het team NGT verklaarde: “We kijken uit naar de eerste race van het kampioenschap, met echt racen zonder ‘balance of performance’ en politiek. Dat dit dan ook nog eens tijdens mooie weekends zoals de WEC en het DTM kan is mooi meegenomen!”

“Dat de belangstelling zo groot is, is ook voor ons een positieve impuls; we rekenen op een goedgevulde grid”, verklaart Robert van Barneveld namens de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “De Porsche GT3 Cup Challenge is een concept dat zich in vele andere landen al bewezen heeft. De Porsche 911 GT3 Cup is bovendien een auto die iedereen kent en is daarmee voor de teams een verstandige investering. Daarnaast wordt bijzonder enthousiast gereageerd op het feit dat onze serie een echt Benelux-concept is, in plaats van een nationale serie die een paar races over de grens rijdt.” Als reactie op de wensen die teams tijdens de informatie-avonden hebben geuit, heeft de organisatie besloten, naast de eerder voorgestelde combinatie van een rijder met 'brons' en een rijder met 'zilver'-status, nu ook combinaties van twee rijders met 'zilver'-status toe te staan. Inmiddels is ook de website van de serie online, te vinden via www.GT3CupChallengeBenelux.com. De organisatie van de serie bemiddelt ook graag voor teams die op zoek zijn naar rijders of omgekeerd.

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt ondersteund door de Nederlandse Porsche-importeur Pon Porsche Import, de Belgische importeur D’Ieteren en de Luxemburgse importeur Losch. De kalender is mooi gelijkmatig verdeeld, met drie evenementen in België en drie in Nederland. Het seizoen begint op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van het FIA World Endurance Championship (2-4 mei).

Tekst & foto: PGCCB press  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons