van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen zorgde enkele weken geleden op Circuit Zolder mee voor misschien wel één van de mooiste races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Voor de vijfde van zes meetings was dit weekend het Circuit Park Zandvoort de plaats van afspraak en opnieuw waren spektakel en spanning de codewoorden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Ditmaal tikte Xavier Maassen als derde aan, op minder dan een seconde van de winnaar, maar dat resultaat maakt dat een nieuwe titel erg moeilijk zal worden. “Wat ik onthoud, is dat de wedstrijd enorm intens was, voor het publiek en voor ons. We waren enorm aan elkaar gewaagd, maar ditmaal won ik dus niet. Hoe dan ook voor de finale op Zandvoort, op 10 en 11 oktober, zullen ze rekening met me moeten houden! Ik verkoop mijn vel erg duur en zo lang ik kan winnen, zal ik er alles aan doen om dat ook te doen!”
“Het was eigenlijk een bijzonder competitief weekend, net als in Zolder, eind augustus”, vertelde Xavier Maassen daags na de voorlaatste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de meest prestigieuze en snelste merkencup van de Benelux. “Tijdens de vrije trainingen liet ik de snelste tijd opmeten en in de kwalificatiesessie zaten we met drie binnen één tiende van een seconde. Jammer genoeg was ik de derde van de drie… Het geeft nog maar eens aan hoe hoogstaand een merkencup is, hoe eerlijk de competitie eigenlijk wel is. Natuurlijk wil ik eerste staan, maar liever derde op één tiende in deze omstandigheden dan vooraan in een competitie waar je die gelijkheid van middelen niet ervaart.”
 
De wedstrijd zelf, Xavier Maassen rijdt maar één race per weekend, zijn teamgenoot Nicolas Van Dierendonck neemt de andere voor zijn rekening, was een thriller. In de DVB Porsche 991 GT3 Cup vocht Xavier Maassen heel de race met zijn rechtstreeks rivalen Peter Hoevenaars en Max van Splunteren.
 
“We hadden voor de race iets aan de afstelling gewijzigd en misschien was dat niet helemaal de perfecte beslissing. Ik heb ronde na ronde het uiterste uit de wagen gehaald en de verschillen waren miniem. Maar mijn tegenstanders waren net dat tikkeltje sneller en op de meet kwam ik net geen seconde te kort om te winnen. Het was close, echt close en nogmaals, dat is de kracht van deze competitie met een schitterende racewagen, de Porsche 911.”
 
Wat het kampioenschap betreft, is Xavier Maassen nuchter. “Het zal niet makkelijk worden, te meer dat ik maar één race per weekend rijd. Voor de puntenstand telt het beste resultaat, maar zelfs als ik mijn race win, kan de concurrentie in de andere race nog volop scoren. We hebben die keuze in het begin van het seizoen gemaakt en het is geen makkelijke opdracht geworden. Anderzijds bewijzen de kleine onderlinge verschillen dat we wel heel competitief zijn!”

Xavier Maassen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 22 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort - ADAC GT Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons