van der Horst

Philippe Janssens: "Misschien krijgen we wel een truck als algemene winnaar"

Buggy vs. truck
Buggy vs. truck
De tiende uitgave van de Africa Eco Race belooft de beste tot nu toe te worden op vlak van deelnemersveld. De strijd aan de kop van het veld lijkt onvoorspelbaar te worden en omdat de organisatie één klassement opstelt voor alle klassen samen en op basis daarvan ook de startorde bepaalt, kan dat wel eens gekruide situaties opleveren. In een exclusief gesprek met Autosport.be blikt de organisatie vooruit en verwacht men een strijd tussen wagens en vrachtwagens.
Africa Eco Race
Africa Eco Race
"We hanteren één klassement en op basis van dat klassement wordt ook de startvolgorde bepaald voor de etappes", vertelt Philippe Janssens van de organisatie. "Dat betekent dus als er een vrachtwagen als derde finisht, deze ook effectief als derde zal starten de dag nadien. Dat is mogelijk lastig voor de andere deelnemers (qua zich en stof n.v.d.r.), maar dat maakt de rally ook leuk. Ik verwacht dat er dit jaar hard gepushed zal worden."

Thierry Magnaldi - François Borsotto - Two Wheels Drive Ford 2wd
Thierry Magnaldi - François Borsotto - Two Wheels Drive Ford 2wd
"Qua deelnemers is het nog wat koffiedikkijken; de inschrijvingen zijn namelijk nog maar een goede week geopend. We krijgen vanzelfsprekend signalen van geïnteresseerden en daaruit kunnen we voorlopig vaststellen dat we wel eens een felle strijd vooraan kunnen krijgen. Als de trucks foutloos blijven, mogen we ons misschien wel opmaken voor een truck als winnaar van de Africa Eco Race 2018. Zoals steeds zal het opletten geblazen zijn en vooral trachten om fouten te vermijden. Het parcours biedt enkele leuke mogelijkheden, maar de kortste weg is daarom niet altijd de eenvoudigste..."

Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Africa Eco Race op woensdag 7 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons