van der Horst

Phoenix Racing met twee Audi’s naar Sprint

Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing keert dit seizoen terug naar de Blancpain Sprint Series, de opvolger van de FIA GT Series. Het Duitse team zette vorig seizoen tijdens vier manches een wagen in voor Enzo Ide en Anthony Kumpen, maar verdubbelt dit jaar de inzet met twee exemplaren van Audi R8 LMS ultra GT3. Met Marc Basseng en Markus Winkelhock haalt het team twee kleppers in huis, de winnaar van de 24 uren van de Nürburgring en de voormalig Formule 1 rijder veroverden in 2012 samen nog de wereldtitel GT1 voor All-inkl Münnich Motorsport, toen aan het stuur van een Mercedes.
Op de Audi met startnummer #5 zal Marc Basseng een team vormen met Alessandro Latif. De Brit/Italiaan moet nog 18 worden en maakt dit seizoen de overstap van de Formule Renault naar de GT-racerij. Latif werkte dit jaar al de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring af aan het stuur van een Audi R8 GTD voor Flying Lizard Motorsports en beschikt dus reeds over al wat ervaring met de wagen, hij was tevens aanwezig op de officiële Blancpain GT Series testen te Paul Ricard afgelopen week.
 
De tweede wagen (#6) wordt gedeeld door Markus Winkelhock Niki Mayr-Melnhof, de Oostenrijker kwam vorig seizoen nog in actie voor de Belgian Audi Club Team WRT en liet daar regelmatig zeer sterke dingen zien aan de zijde van René Rast. 
 
Phoenix Racing stapt voor dit seizoen ook af van de gekende Audi livery, die het vorig seizoen als privéteam toch bleef aanhouden. De bolides werden dan ook in een nieuw kleedje gestoken met voornamelijk wit en grijstinten, met rode en blauwe accenten om de wagens van elkaar te onderscheiden.

Momenteel zijn reeds 16 wagens bevestigd voor deelname aan de Blancpain Sprint Series:
 
Blancpain Racing (1 x Lamborghini)
Grasser Racing (2 x Lamborghini)
BMW Team Brasil (2 x BMW)
ROAL Motorsport (2 x BMW) 
HTP Motorsport (2 x Mercedes)
JMB Racing (1 x Nissan)
​Phoenix Racing (2 x Audi)
WRT (4 x Audi)
 
Foto: Phoenix Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 21 maart 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons