van der Horst

Picariello enige Belg voor virtuele GT World Challenge

Lamborghini Huracan GT3 - SRO E-Sport GT Series
Lamborghini Huracan GT3 - SRO E-Sport GT Series
Elf merken nemen komende zondag deel aan de openingsmanche van de SRO E-Sport GT Series op het virtuele circuit van Silverstone. De startgrid bestaat uit bijna honderd rijders en wordt opgedeeld in een Pro-categorie voor rijders uit diverse GT-disciplines en een Silver-klasse voor simracers. Alessio Picariello verdedigt de kleuren van Porsche en is de enige Belg op de deelnemerslijst. Ook F1-wereldkampioen Jenson Button staat aan de start.
  • Hamofa Performance
De Belgische Porsche-rijder Alessio Picariello krijgt tijdens de eerste wedstrijd stevige tegenstanders, onder meer uit het eigen kamp, met Louis Deletraz, Christian Engelhart en Matteo Cairoli die eveneens zullen racen met de 911 GT3-R. Verder is vooral het initiatief van Lamborghini indrukwekkend, met officiële rijders Dennis Lind, Andrea Caldarelli, Albert Costa, maar ook Vitantonio Liuzzi en Mikael Grenier.

Bentley doet eveneens de nodige inspanningen, gezien de deelname van fabrieksrijders Alex Buncombe, Seb Morris en Jordan Pepper, aangevuld door gewezen fabriekspiloot Andy Soucek en Romain Monti. Mercedes rekent vooral op Felipe Fraga, Raffaele Marciello en Ezequiel Perez Companc, terwijl Luca Ghiotto, James Pull en Ricky Collard uitkomen voor Aston Martin en R-Motorsport.

McLaren 720s GT3 - Jenson Team Rocket RJN
McLaren 720s GT3 - Jenson Team Rocket RJN
Button racet met eigen team

Voor het eerst maakt ex-F1-rijder Jenson Button zich op om met zijn eigen team - weliswaar virtueel - deel te nemen aan een wedstrijd. De Brit bestuurt net als fabrieksrijder Ben Barnicoat een McLaren 720s GT3 van zijn eigen team. Ook Martin Kodric en Fabrizio Crestani verdedigen de eer van de Britse constructeur.

Ferrari zet drie exemplaren van de 488 GT3 in via Ferrari Competizioni GT, maar moet zijn rijders nog bekendmaken.

--- DEELNEMERSLIJST PRO-CATEGORIE (PDF) ---
--- DEELNEMERSLIJST SILVER-CATEGORIE (PDF) ---

Foto's: GT World Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op woensdag 22 april 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons