van der Horst

Geko Ypres Rally: Pieter Tsjoen ondanks brand dan toch aan de start

Tsjoen-Chevaillier - Peugeot 208 T16 R5
Tsjoen-Chevaillier - Peugeot 208 T16 R5
Pieter Tsjoen en Peugeot België-Luxemburg hadden zich waarschijnlijk de terugkeer op het hoogste niveau van de Belgische rallysport anders voorgesteld. Tijdens de shakedown op donderdagavond veroorzaakte een motorpanne een brand in de wagen. De Meccano's moesten hun plunje vannacht niet uittrekken, maar het resultaat mag gezien zijn, want Pieter komt straks aan de start.
 “Vorig jaar liep het met een andere auto al fout tijdens de shakedown. En nu gebeurde dit… Ik voelde tijdens de rit plots dat er iets stuk ging in de motor, en toen ik de wagen veilig aan de kant zette, kwamen de vlammen meteen opzetten. De schade bleek aanzienlijk, en we hebben even tijd nodig gehad om te bekomen van die mentale klap. Maar toen we met het team de koppen bij elkaar staken, bleek één ding duidelijk: we wilden aan de start staan en rijden. Dankzij de mecaniciens is dat ook gelukt, en dat was een regelrecht titanenwerk. Ik kan hen daar niet genoeg voor bedanken.”

Door deze tegenslag zal Tsjoen vandaag vertrekken met een straftijd van vijf minuten omdat hij de verplichte kwalificatieproef niet reed. Maar volgens de meervoudige Belgische kampioen staat hij daar niet bij stil. De bedoeling was om kilometers af te malen zonder risico's te pakken en zich aan te passen aan zijn nieuwe speeltje. Het verdere programma komt niet in het gedrang.

Ook DG Sport dat een ganse nacht door werkte en Peugeot België-Luxemburg zelf waren niet van slag en zijn reeds blij dat ze de wagen uberhaupt aan de start kunnen zetten.
“We wisten natuurlijk dat aan de start komen met een nagelnieuwe wagen die nog maar heel recent uit zijn ontwikkeling komt, een leerproces zou zijn”, verduidelijkt Directeur Communicatie Wim Doms. “De eerste problemen hadden zich alleen misschien iets minder snel en iets minder spectaculair mogen aandienen”, voegt hij er glimlachend aan toe.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons