van der Horst

Pieter Tsjoen vanaf Ieper met een Peugeot 208 T16

Pieter Tsjoen - Peugeot 208 T16
Pieter Tsjoen - Peugeot 208 T16
De kogel is door de kerk. Achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen gaat opnieuw op pad in het Belgian Rally Championship. De man uit Oudenaarde krijgt steun van Peugeot België-Luxemburg en tekent met de Peugeot 208 T16 voor het eerst paraat tijdens de Geko Ypres Rally. Nadien volgen nog de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de afsluitende Rallye du Condroz.
De Peugeot 208 T16 toonde zich reeds de sterkste bij zijn debuut in het ERC tijdens de Acropolis Rally. De bolide van Tsjoen komt uit de ateliers van DG Sport.

Ondanks het feit dat Tsoen tijdens de voorbije jaren geen volledig kampioenschap betwistte, is het virus toch blijven knagen. Samen met Peugeot België-Luxemburg en een aantal andere partners is er toch nog een interessante deal uit de bus gekomen

Dat Pieter een beperkt seizoen afwerkt is vooral te wijten aan het feit dat de Peugeot 208 T16 nog maar is gehomologeerd en pas enkele weken geleden zijn debuut maakte op de internationale scene. Het was niet mogelijk om samen met DG Sport en Peugeot Sport eerder een wagen klaar te stomen. Het is de bedoeling dat Peugeot deze wagen in 2014 introduceert in het Belgisch kampioenschap en met een programma van vier rally’s zou dit naar eigen zeggen moeten lukken. Titelambities zijn er uiteraard niet, maar Tsjoen kennende zal hij zeker azen op een overwinning. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd.

Foto: PeugeotDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op maandag 7 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Geko Ypres Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons