van der Horst

Pietro Fittipaldi en Louis Delétraz reservepiloten bij Haas F1

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
Het nieuws zou al bekendgemaakt worden tijdens de GP van Australië, moest die doorgang gevonden hebben, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Uiteindelijk maakte Haas F1 vandaag bekend dat zowel Pietro Fittipaldi als Louis Delétraz de rol van reserve- en testpiloot krijgen toebedeeld.
Beide rijders hadden al banden met het Amerikaanse F1 team, maar voor dit jaar krijgen ze allebei vooreerst de taak om de racesimulator die Haas F1 zich aanschafte op punt te zetten. Als het Formule 1 seizoen dan eindelijk op gang getrokken wordt, liggen er mogelijk nog andere taken op hen te wachten.

Louis Delétraz - Racing Engineering
Louis Delétraz - Racing Engineering
Pietro Fittipaldi heeft er al heel wat testkilometers opzitten voor Haas F1, zowel op de piste als op de simulator. Zo kwam hij verleden jaar in actie bij de testdagen in Bahrein en Spanje. Louis Delétraz concentreert zich nu vooreerst op nieuwe campagne in de FIA Formula 2, waar hij uitkomt voor Charouz Racing. In afwachting vertegenwoordigen beide rijders op 5 april Haas F1 bij de volgende virtuele GP.

Foto's: Racing International Photography & Racing EngineeringDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 26 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons