van der Horst

Pinksterraces: Voorbeschouwing van de organisatoren

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Op 7 en 9 juni worden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces verreden. Het traditionele raceweekend verwelkomt een diversiteit aan Nederlandse raceseries, aangevuld met een flink aantal internationale raceklassen. Vanaf zaterdagmiddag gaan de eerste wedstrijden van start, terwijl het programma van Pinkstermaandag volop actie biedt tussen 9.00 en 18.00. Kaarten zijn verkrijgbaar van € 10,00 in de online voorverkoop.
Een van de snelste wedstrijdseries van de Pinksterraces is de Porsche GT3 Benelux Cup Challenge. Deze spannende klasse staat bekend om zijn competitieve deelnemersveld met strijd tussen pro’s en semi-pro’s. Met snelle coureurs als Jeffrey van Hooydonk, Xavier Maassen, Maxime Soulet en Max van Splunteren kan er het nodige vuurwerk in de Zandvoortse duinen verwacht worden.

Net zo interessant worden de wedstrijden van de Truckrace Battle. Na een succesvol debuut in 2013, zijn de brute racetrucks terug op Circuit Park Zandvoort voor de volgende confrontatie. Naast een bulderend startveld met Nederlandse truckracers, goed voor bijna 1000pk en topsnelheden van 160 km/u per racetruck, maken ook enkele coureurs uit Duitsland en Engeland de reis naar de Zandvoortse racepiste.

Geheel volgens de traditie van de Pinksterraces, maakt ook het Burando Production Open zijn opwachting. Dit fraaie multi-merken kampioenschap, met auto’s als de BMW 335d Coupé, Mercedes Benz C200, Volvo 850 Estate BTCC en Audi TT LPG, heeft twee wedstrijden op het Pinkstermenu. Daarnaast zal de grid van het Burando Production Open zeer waarschijnlijk tot aan de Arie Luyendijkbocht reiken, dankzij de deelname van de Porsche Club Racing-serie. Meer dan 25 indrukwekkende Porsches mengen zich in de competitie.

Het raceprogramma wordt verder omlijst door wedstrijden van de Lotus Cup Europe, de European Ferrari Trophy, de Duitse DMV BMW Challenge, de Poolse KIA Lotos Race en de altijd spannende Ribank Mazda MaX5 Cup.

Toegangskaarten

Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij een van de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Ook zijn er duinkaarten verkrijgbaar vanaf € 10,00. Liefhebbers die de Pinksterraces in alle luxe vanuit een speciale hospitality-lounge willen meemaken, hebben de mogelijkheid om een VIP-arrangement aan te schaffen. Surf voor een prijsoverzicht en details van het VIP-arrangement naar de website van Circuit Park Zandvoort.

Circuit Park Zandvoort pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 4 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons