van der Horst

Pinksterraces: John Svensson wint Marcel Albers Memorial Trophy

John Svensson - Ray GR17K
John Svensson - Ray GR17K
John Svensson en de formule Ford is een liefde die al jaren stand houdt. Afgelopen weekend trok Svensson met zijn Ray GR17K richting circuit Zandvoort waar de Pinksterraces plaats vonden. Onze landgenoot nam er deel aan de Marcel Albers Memorial Trophy en won beide races. Daarnaast nam hij er ook deel aan de AvD Historic Race Cup waar hij in één van de races de klasse won.
John Svensson
John Svensson
Marcel Albers was een beloftevolle Nederlandse piloot die in 1992 omkwam tijdens een formule 3 race op het circuit van Thruxton. Voordien behaalde hij de Benelux titel in de Formule Ford. Ter nagedachtenis van Albers houdt men op het circuit van Zandvoort jaarlijks de Marcel Albers Memorial Trophy, een wedstrijd voor Formule Ford bolides. Dit jaar stond John Svensson aan de start van de beide wedstrijden in het kader van de Trophy en hij won ze alle twee. In de eerste wedstrijd ondervond hij nog tegenstand van Pascal Monbaron maar wanneer deze laatste in de tweede race problemen kende met de wagen won Svensson  deze gemakkelijk. Onze landgenoot schreef zijn Ray ook in voor de races van AvD Historic Race Cup die openstaat voor formule 3, Formule Opel Lotus, FF2000 en FF1600. Ook daar wist hij in de tweede race zijn klasse te winnen.

Cedric Baeten
Cedric Baeten
Nog een tweede landgenoot blonk uit bij de Pinksterraces, Cédric Baeten bracht zijn Lola T580 aan de start van de wedstrijden voor de Historic Monoposto Racing serie. Ditmaal bleek de Nederlander Kees van der Wouden jr echter te sterk in de races alhoewel Baeten de snelste was in de kwalificatie. De Nederlander won beide races, Baeten eindigde tweede op zaterdag en derde op zondag.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 7 juni 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons