van der Horst

Pinksterraces: Nabeschouwing NGT Racing

Voor de tweede maal dit seizoen gaven alle Porsche-liefhebbers afspraak voor de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op de omloop van Zandvoort, aan de Noordzee, stonden opnieuw drie races op het programma, twee sprints en één langere race met rijderswissel. Met twee pole-posities en twee zeges, aangevuld met nog een podium en een resem ereplaatsen, is het eerste Nederlandse weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor NGT dus schitterend verlopen.
NGT zet dit seizoen twee Porsche 997 GT3 Cup in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in. Er is een Porsche voor Paul van Splunteren en Christiaan Frankenhout, terwijl in de andere 911 Melroy Van Heemskerk en Roger Hodenius het stuur delen. In Zandvoort deed NGT het echter zonder de leider in het kampioenschap, Christiaan Frankenhout, die verplichtingen had in de 24 Uur van de Nürburgring, de race op de wereldvermaarde Groene hel. De plaats van de snelle Nederlander werd ingenomen door… Max Van Splunteren, uiteraard de zoon van Paul Van Splunteren.  

Marc Maton (NGT Teammanager): “Max heeft zich perfect aan het team, de wagen en de competitie aangepast. Getuige zijn schitterende winst in de tweede sprintwedstrijd en uiteraard de overwinning met zijn vader op maandag, tijdens de langere race. Het feit dat Paul op eigen bodem kan winnen met zijn zoon, is uiteraard schitterend. Het kan de gedrevenheid van het team alleen maar ten goede komen.”

Tijdens de eerste race van het weekend kwam Van Splunteren als derde over de meet, nadat hij eerder voor een jump start een drive through had gekregen. “Terechte beslissing”, aldus teammanager Marc Maton, “maar we hadden zeker kunnen winnen. Het verschil met de uiteindelijke winnaar was kleiner dan het verlies door de bestraffing.” Jammer genoeg moest Melroy Van Heemskerk, die van op de pole-positie was gestart, in de eerste race vroegtijdig naar de kant met een mechanisch defect.

De tweede race bracht meteen de eerste zege van het weekend, een première voor de jonge Max Van Splunteren. “Hij heeft schitterend gereden en werkelijk gedaan wat we van hem verwacht hebben. Bovendien moest hij van op de vijfde plek vertrekken en iedereen weet dat Zandvoort geen omloop is waar je makkelijk kan inhalen. De vierde plaats van Roger Hodenius doet me ook erg veel plezier”, aldus Marc Maton na de tweede sprintrace.

Het weekend eindigde met de lange race en daarin was de zege dus weggelegd voor vader en zoon Van Splunteren en Melroy Van Heemskerk en Roger Hodenius kwamen als vierde over de meet. Paul van Splunteren is nu derde in het kampioenschap, terwijl Melroy Van Heemskerk en Roger Hodenius respectievelijk vierde en zesde staan.

De volgende afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux  is het Dutch Powerpack Festival op de omloop van Assen op 8 en 9 juni!

NGT Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 21 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons