van der Horst

Pinksterraces Venray: Voorbeschouwing van de organisatoren

Het was een van de meest bijzondere seizoenen uit de geschiedenis van de Formule 1, het racejaar 1976 met in de hoofdrol de topcoureurs Niki Lauda uit Oostenrijk en de Brit James Hunt. Zij streden op en naast de baan op het scherp van de snede. Nu, veertig jaar later, treden hun zonen Mathias Lauda en Freddie Hunt in hun voetsporen in de Nascar Whelen Euro Series. Tijdens de Pinksterraces op zondag 15 en maandag 16 mei op Raceway Venray zijn zij, naast tal van regionale favorieten, twee van de grootste publiekstrekkers. Bijzonder is ook dat in de Nascarklasse twee Nederlanders meerijden: Maik Barten en Barry Maessen.
Mathias Lauda en Freddie Hunt komen uit voor hetzelfde team, DF1 –Racing, maar dat betekent niet dat ze elkaar de overwinning cadeau zullen doen.  De 34-jarige Lauda heeft een klein voordeel, want hij heeft al vijftien Nascar-races achter zijn naam staan. De 28-jarige Hunt maakt zijn debuut in het V8-racegeweld. Beiden waren zeer enthousiast toen de teambaas van DF1 racing, Norbert Walchhofer, ze vroeg om samen in een team te gaan racen. Mathias Lauda mocht tijdens de finaleraces op het circuit van Zolder al aan de start verschijnen, Freddie Hunt heeft afgelopen maanden de eerste tests uitgevoerd.

Ook tijdens de Pinkersterraces op Raceway Venray bijten de ‘ukkepukken’ weer het spits af. Uiteraard staan ook alle andere klassen op het programma: stockcar F1 en F2, national hotrods en op de halve mile oval de LMV8.  De poorten gaan om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.30 uur.

Raceway Venray pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray Raceway (oval).
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons