van der Horst

Pipo Derani vindt onderdak bij Ford

Pipo Derani
Pipo Derani
Extreme Speed Motorsports schreef zich dit jaar niet in voor het WEC, waardoor het er naar uitzag dat een van de revelaties van vorig seizoen, Pipo Derani niet aan de start kwam. De Braziliaan werd echter opgevist door Chip Ganassi Racing en zal al minstens aan de drie eerse races van het WEC deelnemen aan het stuur van een Ford GT.
  • MF Racing
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
Luis Felipe Derani, vorig jaar winnaar van de 12 Hours of Sebring, zal bij de wedstrijden op Silverstone, Spa en de 24 uren van Le Mans het stuur van de Ford GT #67 delen met Andy Priaulx en Harry Tincknell. Derani vervangt dus Dario Franchitti die vorig jaar nog derde rijder was op de #67 naast de twee Britten. De Ford #66 wordt bemand door het trio Olivier Pla, Stefan Mücke en Billy Johnson.


In de 24 uren van Le Mans zal Ford vier wagens inzetten in de GTE klasse. De #68 komt er in handen van Sébastien Bourdais, Joey Hand en Dirk Müller terwijl de #69 bestemd is voor het trio Ryan Briscoe, Richard Westbrook en Scott Dixon

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons