van der Horst

Pirelli bevestigt Ferrari, Red Bull en McLaren voor regenbandentest - Vandoorne test bij Mclaren

Werk aan de winkel voor Pirelli
Werk aan de winkel voor Pirelli
Ferrari, Red Bull en McLaren zullen op het circuit van Paul Ricard eind deze maand deelnemen aan de regenbandentest van Pirelli, dit meldde de Italiaanse bandenleverancier. Deze test, dat zal doorgaan op 25 en 26 januari, moet hen de kans geven om belangrijke informatie in te winnen over hun regenbanden, en meer in het bijzonder de 'full wets'.
Circuit Paul Ricard
Circuit Paul Ricard
In het Franse Le Castellet zullen verschillende soorten prototypes van banden getest worden. Met alle aandacht gericht op de 'full wets'. Deze test, met gelimiteerde kilometers, zal doorgaan met de wagens van vorig seizoen en onder strikt toezicht van de FIA.

Pirelli opteerde voor een limiet op het aantal deelnemers. Ferrari, Red Bull en McLaren zullen slechts één wagen naar de test brengen. Dit omdat het moeilijk is om de omstandigheden op een natgemaakt wegdek in goede banen te leiden indien er meer dan drie bolides tergelijkertijd op de piste zijn.

Wereldkampioen Mercedes zal niet deelnemen omdat hun focus compleet toegespitst is op de eerste echte test van het jaar met de wagen van dit seizoen. Deze proefritten gaan eind volgende maand door op het circuit van Barcelona.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
McLaren bevestigde ondertussen via Twitter de komst van onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor de test in Frankrijk. In de komende dagen zullen de andere rijders bekend gemaakt worden die zullen deelnemen.

Deze regenbandentest op Paul Ricard, in tegenstelling tot de eendaagse test in Abu Dhabi op het einde van vorig seizoen, zal deze keer wel toegankelijk zijn voor de mensen van de media.

Foto's: Renault Sport & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 11 januari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons