van der Horst

Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij voor de Grote Prijs van Rusland

Pirelli
Pirelli
Pirelli heeft de bandenkeuze bekendgemaakt voor de vierde manche van het wereldkampioenschap Formule 1 dit weekend: de Grote Prijs van Rusland op het Sochi Autodrom. De Italiaanse bandenfabrikant brengt voor de vierde maal op rij de medium, de soft en de super-soft banden mee. Voor het eerst dit seizoen hebben beide Mercedes-rijders gekozen voor dezelfde combinatie, terwijl aartsrivalen Scuderia Ferrari en Red Bull Racing een volledig andere keuze nastreven. Het valt nu wel op dat er geen verschillen zijn binnen in een team: elke rijder heeft dezelfde allocatie van banden als zijn teamcollega.
WK-leider Nico Rosberg en teamgenoot Lewis Hamilton van Mercedes AMG kiezen elk voor deze wedstrijd één set mediums, vier sets softs en acht sets super-softs. Ook Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Carlos Sainz Jr. en Max Verstappen – de rijders van respectievelijk Force India en Toro Rosso – hebben voor dezelfde toewijzing gekozen. Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen van Scuderia Ferrari vragen hetzelfde aantal mediums, slechts één, en opteren voor zes sets van de softs en zes sets van de super-softs. Red Bull Racing-rijders Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat gaan ook voor slechts één set van de mediumbanden. Van de soft-banden nemen ze elk twee sets mee en van de super-softs kiezen ze voor maar liefst tien sets elk. Ook het Amerikaanse team van Gene Haas heeft dezelfde keuze gemaakt.

Het team van Frank Williams heeft ook gekozen voor maar één set van de mediumbanden. Van de soft-banden nemen Felipe Massa en Vallteri Bottas elk drie sets mee en van de super-softs negen. Jolyon Palmer, Kevin Magnussen, Jenson Button, Fernando Alonso, Felipe Nasr en Marcus Ericsson - rijders van respectievelijk Renault Sport F1, McLaren-Honda en Sauber F1 Team - kiezen voor één set van de medium-banden, vijf sets van de soft-banden en zeven sets van de super-soft banden. Manor Racing is de enige renstal die voor zijn rijders elk twee sets medium-banden kiest. Van de soft-banden nemen Pascal Wehrlein en Rio Haryanto elk vijf sets voor hun rekening en van de super-softs zes.

Foto: Pirelli Motorsport



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons