van der Horst

Pirelli geeft bandenkeuze vrij voor de Grote Prijs van Bahrein

Pirelli
Pirelli
Pirelli heeft zijn bandenkeuze voor de tweede manche van het wereldkampioenschap Formule 1 van volgende week, de Grote Prijs van Bahrein, bekend gemaakt. De bandenfabrikant brengt net zoals in Australië, de medium, de soft en de super-soft banden mee naar het Bahrein International Circuit in Sakhir.
Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Lewis Hamilton en Nico Rosberg opteren voor een heel andere keuze dan aartsrivaal Ferrari. De Mercedes-rijders kiezen zes sets van de super-soft en de soft banden, en slechts één set van de medium rubbers. Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen kiezen dan weer voor drie sets van de mediums, dus twee sets meer dan de Zilverpijlen. Daarnaast nemen ze vier sets van de softs en zes sets van de super-softs. Het team van Williams kiest voor drie sets mediums, drie sets softs en zeven sets super-softs.

Sfeerbeeld Albert Park Melbourne
Sfeerbeeld Albert Park Melbourne
Bij Toro Rosso maakt Max Verstappen een andere bandenkeuze dan zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.. De Nederlandse Genkenaar denkt aan één setje mediums genoeg te hebben en Sainz neemt er twee voor zijn rekening. Qua super-softs nemen ze beide vijf sets mee. En bij de soft banden heeft Max er zeven ter beschikking en Carlos een set minder met zes. Bij Red Bull Racing en Force India kiezen ze voor twee sets van het medium, vijf van de softs en zes van de super-softs. Renault stelt het met één set mediums, vijf softs en zeven super-soft banden. Ook Esteban Gutierrez van Haas sluit zich aan bij deze allocatie. Teamgenoot Romain Grosjean heeft één set meer van de medium banden, en dit ten koste van de soft rubbers.

Felipe Nasr - Sauber
Felipe Nasr - Sauber
McLaren-Honda's kampioenenduo Fernando Alonso en Jenson Button kiezen elk voor drie mediums, vier softs en zes super-softs. Bij het Zwitsere team Sauber neemt Felipe Nasr de volgende sets mee: vier mediums, vier softs en vijf super-softs. Teamcollega Marcus Ericsson heeft een set mediums minder en een setje softs meer. Pascal Wehrlein en Rio Haryanto van Manor gaan volgende week gebruik maken van vier sets medium banden, vijf sets van de soft compound en vier sets van de super-softs. De Grote Prijs van Bahrein gaat door tijdens het weekend van 1 tot en met 3 april.

Foto's: Pirelli Motorsport, Racing International Photography & Georges De Coster
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 25 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons