van der Horst

Pitstop handicap ingevoerd voor snelle bronzen piloten in Michelin Le Mans Cup

Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Er zijn serieuze veranderingen op til in de Michelin Le Mans Cup. Het kampioenschap gaat namelijk een pitstop handicap invoeren voor te snelle piloten uit de bronzen categorie, die normaliter voorbehouden is voor amateurs. Zij zullen nu in de categorie Bronze+ vallen. De Le Mans Cup noemde de te snelle Bronze rijders "een onfair voordeel tegenover de collega-amateurs" en wil hiermee het veld terug gelijktrekken.
  • Skylimit Events
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Toen het kampioenschap ontstaan is, moest het pilotenduo één amateur omvatten. Toch kwamen er klachten binnengerold bij de organisatie, waarop zij besloten om een nieuwe regel op te leggen. Hierbij zullen vooral de rondetijden de doorslag geven of de piloot wel degelijk een handicap zal krijgen en er zijn niet minder dan vijf verschillende mogelijkheden. Als een bronzen piloot tijden rijdt ter vergelijking met de top kwart uit de zilveren categorie, zal hij of zij tijdens de race 120 seconden langer in de pits moeten staan. Wie zich met zijn tijden in het volgende kwart bevindt krijgt 80 seconden straftijd en dan zakt het verder naar 50 seconden en 20 seconden.

Iedere Bronze rijder die onder de tijd van de traagste zilveren piloot gesitueerd is, zal geen handicap krijgen. Wie welke penalty krijgt, zal net voor de openingsronde in Barcelona bekend gemaakt worden, al werd er in het sportief reglement wel bij vermeld dat dit in de loop van het seizoen nog kan wijzigen. Deze regel zal geldig zijn voor zowel LMP3 als GT3.

Foto's: Thomas Smets - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 18 februari 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons