van der Horst

PK Carsport algemeen kampioen in het Belcar Endurance Championship

PK Carport - Audi R8 LMS GT2
PK Carport - Audi R8 LMS GT2
Het Belcar Endurance Championship 2022 zit er alweer op en de prijzen zijn verdeeld. Viermaal stond PK Carsport met de Audi R8 GT2 winnend aan de finish, Totaalplan Racing zorgde dan weer voor twee zeges met een Italiaans tintje, uiteraard met de Lamborghini Super Trofeo. In de eindstand van het kampioenschap is de algemene titel uiteraard voor PK Carport, met het trio Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, niet in het minst dankzij hun schitterende zege tijdens de 24 Hours of Zolder, in het gezelschap van Nicolas Saelens en Dries Vanthoor. Zij halen het voor de Russell Racing by NGT Racing Porsche 992 GT3 Cup van Hans en Frank Thiers, Jeffrey van Hooydonk en Christoff Corten die bewijzen dat regelmaat in een uithoudingscompetitie absoluut loont. Het brons tot slot, dat is voor Totaalplan Racing met Cedric Wauters en Brent Verheyen, de onfortuinlijke helden van de seizoensfinale.
  • LTF
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Zes wedstrijden, met onder meer de 24 Hours of Zolder, maar ook uitstappen naar Spa-Francorchamps, de Nürburgring en Magny-Cours, naast nog eens twee races op Circuit Zolder: dat was het programma van het Belcar Endurance Championship 2022. Het seizoen begon met een primeur, de eerste algemene zege van een GT2 in het nationale uithoudingskampioenschap, terwijl Totaalplan Racing in Frankrijk de bordjes in evenwicht bracht. Wat volgde, waren overwinningen van de Audi in Spa en tijdens de loodzware editie van de Vlaamse uithoudingsklassieker 24 Hours of Zolder, terwijl Totaalplan Racing weer scoorde in het buitenland, met name op de Nürburgring. Afgelopen weekend was er dan een laatste zege voor PK Carsport, een zege die de titel veiligstelde.
 
Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4
In het algemene kampioenschap, vinden we achter de top 3 nog twee GT’s, met name de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup van Michaël Cool en Dylan Derdaele en de kampioen in GTB, de Tip Top Rent by NGT Racing Porsche Cayman GT4 van Arthur Peters en Michaël De Cock. Zij wonnen maar liefst vijfmaal in zes wedstrijden in de klasse GTB en zijn dan ook de verdiende kampioenen in de klasse GTB. Dat Pk Carsport ook titelhouder wordt in GTA spreekt uiteraard voor zich.

En wat bij de toerwagens? 

TCL Motorsport by AR Performance - BMW M2 CS Racing
TCL Motorsport by AR Performance - BMW M2 CS Racing
Het was spannend bij de toerwagens, dat is een ding dat vaststaat, met een titel in TA voor het Leuvense TCL Motorsport by AR Performance waar de broers Kenny en Gary Terclavers en Lars Zaenen met hun BMW M2 CS Racing Cup hun merkgenoten van Alnimax Racing en Hamofa Motorsport voorbleven. TCL Motorsport werd ook knap zesde in de eindafrekening van het nationale kampioenschap, één plaats beter dan de laureaten in TB, Convents Racing Team, met Convents-Convents-Raymakers. Simtag Racing en QSR Racing mogen alvast mee naar het podium in de klasse voor quasi standaard toerwagens.
 
Noteren we ook dat Arthur Peters de Junior Trophy wint, terwijl Sandrine Haas de snelste dame is, met een onderscheiding in de Ladies Trophy.      
 
Afspraak volgend jaar voor de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship!

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 13 oktober 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons