van der Horst

PK Carsport Audi R8 op pole voor Belcar-seizoensopener

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Stienes Longin heeft de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, die hij deelt met vader Bert en Peter Guelinckx, op pole gezet voor de Belcar-manche in het kader van het New Race Festival op Circuit Zolder. Cédric Wauters joeg de Totaalplan Racing Lamborghini #20 mee naar de eerste rij. Jan Lauryssen was snelste Porsche-rijder voor Q1 Trackracing. Arthur Peters was met de Tip Top Porsche Cayman primus in GTB, terwijl Bart Van Samang in de MSE-BMW de concurrentie overklaste in Toerisme. De VDW Motorsport BMW sloot af als beste in TB.
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Stienes Longin reed in de PK Carsport Audi al vroeg in de sessie naar de besttijd, maar een jagende Cédric Wauters naderde tot op 12 duizendsten. Het teken voor de PK-boys om een nieuwe poging te wagen, waarna Longin Jr. nog een halve tel van zijn chrono knaagde om te landen op 1:28.904. Uiteindelijk kwamen 24 wagens in actie. De PK Carsport BMW M2 CS Racing bleef afwezig, na een zware klapper tijdens een testsessie eerder deze week.

De sessie werd eenmaal onderbroken met de rode vlag na een crash van de MM Racing Porsche in de Thierry Boutsen Chicane. Morgen, zondag, doven omstreeks 13u05 de rode lichten voor een wedstrijd over 125 minuten.

--- Uitslag Kwalificaties Belcar New Race Festival 2022 (pdf) ---

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons