van der Horst

PK Carsport gaat dubbele uitdaging aan in Belcar 2022

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport zal in de editie 2022 van het Belcar Endurance Championship twee wagens laten rijden, in twee verschillende klassen. Een indrukwekkende Audi R8 LMS GT2 komt uit in de GTA-topklasse en zal worden bestuurd door Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin. Daarnaast verschijnt er in de TA-categorie ook een BMW M2 CS in de PK Carsport-kleuren, en dat bommetje zal worden bestuurd door het BV-trio Andy Peelman, Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck. Noblesse oblige: voor beide wagens zijn de ambities hoog.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
“Ik kijk ontzettend uit naar dit Belcar-seizoen”, stelde Bert Longin bij de PK Carsport-teamvoorstelling, donderdag op Circuit Zolder. “Niet alleen omdat wij voor het eerst aan de start komen met de GT2-versie van de Audi R8, maar ook – en misschien zelfs vooral – omdat het project met Andy, Junior en Jürgen me nauw aan het hart ligt. Ik ken ze alle drie heel goed, en volgens mij is dit trio van relatieve nieuwkomers helemaal wat de Belcar nodig heeft om opnieuw wat meer in de belangstelling van het grote publiek te komen.”

Longin vervult ook de rol van rijderscoach voor het trio. “Ik wil de jongens van de BMW op die manier zeker proberen helpen”, stelt Bert Longin. “Als je enkele basistechnieken perfect onder de knie hebt, ga je automatisch sneller, slijten je banden minder en rij je vooral ook veiliger. Op die manier kan je heel snel heel wat vooruitgang boeken. Ik ben er zeker van dat ze voor een podium in de Touring-klasse zullen kunnen gaan.”

“Bij PK Carsport zitten we helemaal goed”, weet Jurgen Van den Broeck. Vorig jaar won de Kempenaar de Belcar-titel bij de toerwagens en mikt ook in zijn derde autosportseizoen hoog. “Ik denk dat we wel enige ambities mogen koesteren. PK Carsport legt voor zichzelf altijd de lat hoog, en daar kunnen wij de vruchten van plukken.”

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
“Ja, dit is echt teamwerk”, vult Andy Peelman aan. “Iedereen heeft het meestal over de rijders, of over Bert en Anthony als leiders van dit project, maar daarachter staat nog een heel team van heel capabele mensen, die er voor zorgen dat alles piekfijn in orde is. Dat mag ook wel eens gezegd worden.” Voor Junior Planckaert, die vorig jaar zijn autosportdebuut maakte in de Ford Fiesta Sprint Cup, wordt het de eerste keer dat hij tijdens wedstrijden een wagen moet delen. “Dat loopt wel los”, stelt Planckaert met de glimlach. “Het klikt ontzettend goed met Andy en Jurgen en ik ben er van overtuigd dat we ons dit seizoen goed zullen amuseren.”

Naast de BMW M2 CS is er ook nog de Audi R8 LMS GT2 in PK Carsport-kleuren, een wagen uit de GTA-topklasse. “We zijn er helemaal klaar voor om die twee te combineren”, weet teambaas Anthony Kumpen. “Op technisch vlak hebben we twee aparte teams gecreëerd, bij de pitstops zullen we af en toe die mensen combineren. Voor het overige kennen we beide wagens heel goed.”

“We hebben de Audi eerder dit jaar in Dubai zijn 24 Uurs-première gegeven, en dat debuut verliep meer dan geslaagd”, vult Peter Guelinckx aan. “Ook de mensen van Audi AG waren onder de indruk. Het is dus een goed wapen voor enduranceraces. Dat zal nodig zijn, want mijn teammaats hebben dan al een paar overwinningen in de 24 Uur van Zolder op hun naam staan, ik wil ook heel graag mijn naam op het palmares bijschrijven.”

“Het wordt in ieder geval een ontzettend interessant seizoen”, besluit Stienes Longin. “Vooral ook omdat we met de Audi de sprintraces van de GT2 European Series combineren met de uithoudingsraces van de Belcar. Ik ben er helemaal van overtuigd dat we bij beide heel goed voor de dag kunnen komen.”

PK Carsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 21 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons