van der Horst

PK Carsport krijgt wildcard voor 24H Spa voorprogramma

PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport liet gisteren op Spa-Francorchamps de frustratie van de seizoensopener op Circuit Zolder achter zich door een eerste zege te pakken in de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Belcar 1 klasse van het Belcar Endurance Championship. Dankzij die prestatie krijgt het Hasseltse team bovendien startrecht via een wildcard in de wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa. Of we PK Carsport daadwerkelijk aan de start zien, valt evenwel nog af te wachten - zo vertelde Anthony Kumpen aan Autosport.be.
Podium Spa Euro Race Belcar 1
Podium Spa Euro Race Belcar 1
"We winnen in Spa en dat doet enorm goed. Niet alleen na de problemen van bij de seizoensopener in Zolder, maar ook omdat we volgens onze planning nog helemaal niet verwacht hadden te strijden voor de overwinning. Ik had zelf voor de start van de wedstrijd nog maar drie rondjes afgewerkt op Spa met deze wagen, dus ik leerde elke ronde bij. We hadden ons bij de start van het seizoen vooropgesteld om punten te pakken en vertrouwen op te bouwen in de eerste wedstrijden om vervolgens in de tweede seizoenshelft te kampen voor de zege."

PK Carsport - Porsche 991 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 991 GT3 Cup
"Het is voor PK Carsport enorm mooi om van de organisatie een wildcard te krijgen om mee te mogen strijden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. We zijn een team dat nog maar weinig ervaring heeft met de Porsche 911 GT3 Cup 991 en dus biedt zo'n race kansen om op korte termijn veel bij te leren. We moeten echter realistisch zijn, er is een zeker budget nodig om te kunnen racen en daarom gaan we nu met enkele sponsors proberen een programma op poten te zetten. De 24 Hours of Zolder volgt niet veel na die race, maar het is voor PK Carsport niet onoverkomelijk om de wagen terug te reviseren en zo in goede conditie aan de belangrijkste afspraak van de Belcar te brengen."

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons